Η ΟΜ Καβάλας στη Γ.Σ που έγινε την Τετάρτη 18 Μάρτη 2015 αποφάσισε τα παρακάτω σχετικά με το ΤΑΙΠΕΔ:

Η εκποίηση της δημόσιας περιουσίας αποτέλεσε την αιχμή του δόρατος των σκληρών νεοφιλελεύθερων μνημονιακών πολιτικών που εφαρμόστηκαν στη χώρα μας από 2010. Μοχλός αυτού του ξεπουλήματος υπήρξε το ΤΑΙΠΕΔ
Μια από τις βασικές προεκλογικές δεσμεύσεις τις κυβέρνησης και ομόφωνα ψηφισμένη συνεδριακή θέση του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία επιβεβαιώθηκε επανειλημμένα από συλλογικές αποφάσεις ήταν η ανατροπή αυτής της πολιτικής και η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΤΑΙΠΕΔ.
Παρόλα αυτά η κυβέρνηση προχώρησε στην στελέχωση και την ενίσχυση του.
Με το άρθρο 24 παρ. 2 σε άσχετο νομοσχέδιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, που αφορά σε ρυθμίσεις ληξιπρόθεσμων οφειλών, όχι μόνο δεν καταργείται το ΤΑΙΠΕΔ αλλά αντίθετα η ΕΤΑΔ ΑΕ - στην οποία ανήκουν όλα τα ακίνητα του δημοσίου, συμπεριλαμβανομένων και των Ολυμπιακών Ακινήτων και η περιουσία του ΕΟΤ - απορροφάται από το ΤΑΙΠΕΔ. 
Σύμφωνα με τον ιδρυτικό νόμο 3986/2011 του ΤΑΙΠΕΔ, όπως ισχύει σήμερα, προβλέπεται η αξιοποίηση, συμπεριλαμβανομένης και της πώλησης, των ακινήτων που περιέρχονται στο ΤΑΙΠΕΔ προκειμένου το αντίτιμο να δοθεί στην εξόφληση του χρέους. 
Στο ίδιο άρθρο 24 παρ. 1 καταργείται μεν η Παράκτιο Μέτωπο ΑΕ αλλά όλο σχεδόν το παράκτιο μέτωπο Σαρωνικού έχει περιέλθει με την παράγραφο 2 στο ΤΑΙΠΕΔ, καθώς ανήκει στην ΕΤΑΔ ΑΕ.
Η Ο.Μ. Καβάλας του ΣΤΡΙΖΑ μαζί με όσους αγωνίστηκαν κατά της εκποίησης της δημόσιας περιούσιας από το ΤΑΙΠΕΔ δηλώνουμε ότι δεν αποδεχόμαστε τετελεσμένα.
Καλούμε:
α) την κυβέρνηση να αποσύρει το άρθρο 24 παρ. 2.
β) τα μέλη της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ να μην στηρίξουν το παραπάνω άρθρο
γ) την ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ να αναλάβει πολιτική πρωτοβουλία για να εφαρμοστούν οι ομόφωνα ψηφισμένες θέσεις ενάντια στην εκποίηση της δημόσιας περιουσίας