Στη μεγάλη εσωστρέφεια που επικρατεί στη ΝΔ στο νομό Καβάλας αλλά και στην υπόλοιπη Περιφέρεια ΑΜΘ αναφέρθηκε ο πρώην δήμαρχος Κεραμωτής και στέλεχος της τοπικής ΝΔ εδώ και δεκαετίες, Μένανδρος Μαρινάκης. Μιλώντας σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό, «φωτογράφισε» το «σύστημα» Μακάριου Λαζαρίδη, Χρήστου Μέτιου, Άδωνι Γεωργιάδη και άφησε πολύ σκληρές αιχμές για τα όσα συμβαίνουν στο κόμμα μετά την ανάληψη καθηκόντων προέδρου από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. 

 

«επέβαλαν τους εκλεκτούς τους χωρίς να ρωτήσουν κανέναν»

Ο κ. Μαρινάκης ανέφερε ότι έχουν γίνει συγκεκριμένες επιλογές «άνωθεν» που πλήττουν την ενότητα της ΝΔ κι όπως παρατήρησε «αυτό συμβαίνει πανελλαδικά και τηρουμένων των αναλογιών και στην Καβάλα», που είναι μια μικρογραφία των όσων συμβαίνουν και αλλού. 

 

«Μιλάνε για ενότητα χωρίς να την έχουν υπηρετήσει»

«Επιφανή στελέχη της ΝΔ επισκέπονται περιοχές και μιλάνε για ενότητα, την οποία δεν την έχουν υπηρετήσει. Για να διδάξει κάποιος ενότητα θα πρέπει να την έχει υπηρετήσει κιόλας» είπε μεταξύ άλλων ο Μένανδρος Μαρινάκης. 

 

«Μας κουνάνε το δάχτυλο αυτοί που μπαινόβγαιναν στο κόμμα»

«Εμένα η ΝΔ είναι το σπίτι μου και πολλοί από αυτούς που έρχονται και μας κουνάνε το δάχτυλο μιλώντας για διαγραφές ήρθαν πολύ αργότερα στο κόμμα από εμένα και δεν ήρθαν απλώς αλλά μπήκαν και βγήκαν πολλές φορές και δεν δικαιούνται οι νοικάρηδες να λένε στους ιδιοκτήτες να προσέχουν». 

 

Όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλούσε για σεβασμό στις τοπικές κοινωνίες

Θύμισε δε αυτά που είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο τελευταίο συνέδριο του κόμματος, ότι η ΝΔ θα δώσει την πολιτική μάχη στους μεγάλους Δήμους και στις Περιφέρειες και θα αφήσει τις τοπικές κοινωνίες ανεξάρτητες να αποφασίσουν ποιοι θα είναι οι υποψήφιοί της.

 

Θύμισε επίσης μια από τις δεσμεύσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη πριν ακόμη γίνει αρχηγός ότι μεγάλο μέρος των υποψηφίων στα βουλευτικά ψηφοδέλτια θα προέρχεται από την βάση και θα υποδειχθούν από τα μέλη του κόμματος. «Εδώ δεν συνέβη κάτι τέτοιο» σχολίασε. 

 

«Δεν ρώτησαν ποτέ τη ΝΟΔΕ ή τον κόσμο»

«Το κόμμα δεν είναι κάτι το απρόσωπο να παίρνει μια ντουντούκα και να δίνει εντολές, υπάρχουν διαδικασίες. Ρωτήθηκε η ΝΟΔΕ ή η Νομαρχιακή Συνέλευση (ΝΟΣ) μέσω μιας διαβούλευσης ή συζήτησης για οτιδήποτε;» αναρωτήθηκε ο κ. Μαρινάκης και αναφέρθηκε στο συμβάν που «διέλυσε» τη ΝΔ και σε περιφερειακό επίπεδο: 

 

«Οι αποφάσεις ήρθαν από κάτω. Όταν οι 20 από τους 27 περιφερειακοί σύμβουλοι πηγαίνουν στον αρχηγό του κόμματος και του λένε ότι έχουν πρόβλημα με ένα συγκεκριμένο πρόσωπο και δεν εισακούονται στη συνέχεια πως θέλουν να τους βάλουν με το ζόρι στο ψηφοδέλτιο; Ποιος το αποφασίζει αυτό; Είναι κάτι που δεν αποφασίστηκε ούτε από τις νομαρχιακές της περιφέρειας ούτε από τον κόσμο».