Ο Δραμινός στην καταγωγή και μόνιμος κάτοικος Καβάλας, Δημήτρης Παπατολίδης είναι ο υποψήφιος περιφερειάρχης του ΚΚΕ στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη ο οποίος ανακοινώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 19 Δεκεμβρίου στην ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Ωκεανίς για την ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων για τις επερχόμενες περιφερειακές και δημοτικές εκλογές. 

 

Ταυτόχρονα ανακοινώθηκαν και τα πρώτα ονόματα των υποψηφίων δημάρχων που θα διεκδικήσουν την ψήφο των πολιτών στους Δήμους της ΑΜΘ. Το ΚΚΕ αυτή τη φορά κατεβάζει υποψηφίους δημάρχους και στους 4 Δήμου του Νομού Καβάλας και συγκεκριμένα την Χάρι Πηλίτση στον Δήμο Νέστου, τον Χρήστο Ποτόλια στον Δήμο Καβάλας, τον Νίκο Χρυσάφη στον Δήμο Θάσου και τον Μιχάλη Διαμαντόπουλο στον Δήμο Παγγαίου. 

 

Ανακοινώθηκαν και τα ονόματα υποψηφίων δημάρχων και σε άλλους Δήμους της Περιφέρειας εκτός του νομού Καβάλας, ενώ τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει πλήρης κατάλογος των υποψηφιοτήτων του ΚΚΕ στους Δήμους σε όλους τους νομούς της ΑΜΘ. 

 

Δείτε αναλυτικά τα βιογραφικά των υποψηφίων

Υποψήφιος Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης: 

Παπατολίδης Δημήτρης του Σάββα (φώτο1)

Κατάγεται από τη Δράμα και ζει στην Καβάλα.  Είναι 42 χρονών. 

Είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ και Γραμματέας της Επιτροπής Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης του ΚΚΕ.

 

 

Υποψήφια Δήμαρχος Νέστου: 

Πηλίτση Χάρις (Χαϊδούλα) (Φώτο 2)

Γεννήθηκε στον Ξεριά Νέστου από αγροτική οικογένεια, σπούδασε Η/Υ και Λογιστικά στην Αθήνα, όπου και εργάστηκε για πολλά χρόνια. Είχε πλούσια συνδικαλιστική δράση στην Ένωση Αμαξωμάτων και Μηχανικών Αυτοκινήτων (Συνδικάτο Μετάλλου Αθήνας) ως Γραμματέας του Δ.Σ. 

Επίσης διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) και του προεδρείου της ως Γενική Γραμματέας.

Οργανώθηκε στο ΚΚΕ το 1976 στην Κομματική Οργάνωση Αθήνας. Σήμερα είναι μέλος της Τομεακής Επιτροπής Καβάλας του ΚΚΕ. 

Είναι συνταξιούχος του ΙΚΑ και κατοικεί μόνιμα στη Χρυσούπολη. 

 

 

 

Υποψήφιος Δήμαρχος Καβάλας: 

Ποτόλιας Χρήστος του Δημητρίου (Φώτο 3) 

Γεννήθηκε από αγρότες γονείς στην Γραβούνα Νέστου. Ο πατέρας του ήταν αντάρτης του ΕΛΑΣ με εξορίες και φυλακές. Οργανώνεται στην ΚΝΕ το 1973 και το 1981 γίνεται μέλος του ΚΚΕ. Σήμερα είναι μέλος της Τομεακής Επιτροπής Καβάλας του ΚΚΕ. 

Είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά φαρμακοποιούς. Είναι πτυχιούχος Γεωλογίας, συνταξιούχος εκπαιδευτικός μέσης εκπαίδευσης και Δημοτικός Σύμβουλος Καβάλας εκλεγμένος με το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης. Επί δεκαετίας διατελεί πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Καβάλας. 

 

 

 

Υποψήφιος Δήμαρχος Θάσου: 

Χρυσάφης Νίκος του Ιωάννη (Φώτο 4) 

Είναι 51 χρονών. Γεννήθηκε στη Γερμανία, από γονείς μετανάστες, ζει στη Θάσο, είναι παντρεμένος και έχει τρία παιδιά. 

Είναι Γραμματέας της Τομεακής Επιτροπής Θάσου του ΚΚΕ και μέλος της Επιτροπής Περιοχής ΑΜΘ του ΚΚΕ. 

Είναι εκλεγμένος Δημοτικός Σύμβουλος Θάσου με τη Λαϊκή Συσπείρωση. 

Είναι Πρόεδρος της διοίκησης του αγροτοκτηνοτροφικού συλλόγου Θάσου. Πρώην πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Λιμεναρίων ‘’Το Κάστρο’’. 

 

 

Υποψήφιος Δήμαρχος Παγγαίου: 

Διαμαντόπουλος Μιχάλης (Φώτο 5)

Γεννήθηκε το 1981 στο Ποδοχώρι του Δήμου Παγγαίου από το Γενικό Λύκειο του οποίου αποφοίτησε πριν πάει για σπουδές στο ΤΕΙ Σερρών. 

Είναι πτυχιούχος Πολιτικός Δομικών Έργων.  Εργάστηκε σε τεχνικό γραφείο και ως συνεργάτης στο Δήμο Παγγαίου. 

Σήμερα εργάζεται ως αυτοαπασχολούμενος μηχανικός με έδρα το Ποδοχώρι όπου και διαμένει μόνιμα. 

Είναι παντρεμένος με δύο παιδιά 4 και 6 ετών. Είναι Γραμματέας της ΚΟΒ Παγγαίου του ΚΚΕ. 

 

Ρεπορτάζ: Κάτια Γιαννουκάκου

Δείτε παρακάτω τις φωτογραφίες των υποψηφίων