Σύμβαση συνεργασίας μεταξύ του ΤΕΙ Καβάλας και της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης υπεγράφη μεταξύ του αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Θόδωρου Μαρκόπουλου και του αντιπρύτανη του ΤΕΙ Δημήτρη Εμμανουλούδη, για την ανάδειξη του παραποτάμιου δάσους του Νέστου στο πρόγραμμα «άνθρωπος και βιόσφαιρα».

 

Ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θόδωρος Μαρκόπουλος είπε:

Η προσπάθεια αυτή έχει ξεκινήσει με τον αντιπρύτανη εδώ και πολύ καιρό. Έχουμε κάνει όλη την διαδικασία. Περάσαμε από τεχνικό πρόγραμμα, από την εκτελεστική επιτροπή, την επιτροπή ανάπτυξης και το περιφερειακό συμβούλιο. Η προγραμματική σύμβαση προβλέπει μια σειρά από δράσεις οι οποίες έχουν σαν σκοπό να προετοιμαστεί ένας φάκελος ο οποίος θα υποβληθεί στο πρόγραμμα «άνθρωπος και βιόσφαιρα». Δύο περιοχές είναι ενταγμένες μέχρι τώρα στο πρόγραμμα, η κορυφή του Ολύμπου και το φαράγγι της Σαμαριάς.

 

Ο αντιπρύτανης του ΤΕΙ Καβάλας Δημήτρης Εμμανουλούδης είπε:

Ο κ. Μαρκόπουλος έδειξε ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Η προγραμματική σύβαση έχει σκοπό να ενισχύσει οικονομικά την όλη προσπάθεια η οποία ξεκίνησε εθελοντικά από το προσωπικό της έδρας Unesco του ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Επιθυμούμε να γίνει μια πρώτη αναγνώριση και χαρτογράφηση της περιοχής. Το πρόγραμμα «άνθρωπος και βιόσφαιρα» είναι το μεγαλύτερο περιβαλλοντικό πρόγραμμα παγκοσμίως.