Ο γιατρός Στρατής Πλωμαρίτης που ήταν μέχρι πρότινος πρόεδρος στην Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Θεσσαλονίκης, ορίστηκε από το Υπουργείο Υγείας ως ο νέος επικεφαλής της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) Μακεδονίας – Θράκης, η οποία έχει ως αρμοδιότητα και το νοσοκομείο Καβάλας καθώς και τα Κέντρα Υγείας Πρίνου Θάσου, Ελευθερούπολης και Χρυσούπολης.

Σε θέσεις υποδιοικητών στην 4η ΥΠΕ ορίστηκαν οι Ηλίας Θεοδωρίδης και Δημήτρης Τσαλικάκης.

 

Ο Στρατής Πλωμαρίτης γεννήθηκε το 1952 στην Πηγή Λέσβου. Τελείωσε το δημοτικό σχολείο στο χωριό του και στη συνέχεια γράφτηκε στο 2ο Γυμνάσιο Αρρένων στη Μυτιλήνη από όπου και αποφοίτησε το 1970. Μπήκε στην ιατρική σχολή του Α.Π.Θ. το 1971 και τελείωσε τις σπουδές του το 1978. Υπηρέτησε στο στρατό από το 1978 μέχρι το 1981. Έκανε αγροτικό ιατρείο στο Μανταμάδο της Λέσβου. Πήρε την ειδικότητα της παθολογίας στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ απ’ όπου τελείωσε το 1988. Στη συνέχεια εκπαιδεύτηκε στην ιατρική της εργασίας και εργάστηκε στον ΟΣΕ σαν γιατρός εργασίας μέχρι τον Οκτώβριο του 1989 οπότε διορίστηκε σε θέση επιμελητή Β΄ παθολόγου στο ΕΣΥ στο νοσοκομείο «Άγιος Παύλος». Σήμερα κατέχει τον τίτλο του αναπληρωτή διευθυντή του ΕΣΥ και εξειδικεύεται στη Λοιμωξιολογία. Από το 1974 ήταν μέλος του ΠΑΣΟΚ απ’ όπου διαγράφηκε το 1983. Από τότε κινείται ως ανένταχτος στο χώρο της αριστεράς. Ασχολήθηκε και ασχολείται με τα κοινά.

Σαν ειδικευόμενος διατέλεσε γραμματέας της ΕΙΝΒΕΘ (Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Βορείου Ελλάδας και Θεσσαλίας). Σαν επιμελητής διατέλεσε για δύο θητείες (4 χρόνια) γραμματέας της επιστημονικής επιτροπής του νοσοκομείου Άγιος Παύλος. Υπήρξε μέλος του Δ.Σ. του ίδιου νοσοκομείου από το 1997 μέχρι το 2001 σαν εκλεγμένος εκπρόσωπος των γιατρών, και του Δ.Σ. του Α΄ ΠΕΣΥ Κεντρικής Μακεδονίας από 2002 μέχρι το 2005, σαν εκλεγμένος εκπρόσωπος των γιατρών των νοσοκομείων της κεντρικής Μακεδονίας. Εκλεγόταν πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών της Θεσσαλονίκης από το 1998 μέχρι σήμερα, για τέταρτη συνεχή θητεία. Είναι παντρεμένος με την Κατερίνα Πατσάρα, οπτικό στο επάγγελμα, με την οποία έχει 3 παιδιά.

 

Τα ονόματα των διοικητών και των υποδιοικητών στις επτά Υγειονομικές Περιφέρειες (ΥΠΕ) που ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας είναι τα εξής.

 

1. ΔΙΟΙΚΗΣΗ 1ης ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ : ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ

ΥΠΟΔΙΟΙΚΗΤΡΙΑ: ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΙΩΑΝΝΑ

ΥΠΟΔΙΟΙΚΗΤΡΙΑ : ΚΙΣΚΗΡΑ ΧΡΥΣΑΝΘΗ

2. ΔΙΟΙΚΗΣΗ 2ης ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ :ΚΑΡΒΟΥΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΥΠΟΔΙΟΙΚΗΤΡΙΑ :ΤΣΑΠΑΡΙΚΟΥ ΙΩΑΝΝΑ

ΥΠΟΔΙΟΙΚΗΤΗΣ : ΠΛΑΤΣΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ

3. ΔΙΟΙΚΗΣΗ 3ης ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ: ΚΙΡΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΥΠΟΔΙΟΙΚΗΤΗΣ: ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ

ΥΠΟΔΙΟΙΚΗΤΗΣ: ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΗΣ ΑΓΑΠΙΟΣ

4. ΔΙΟΙΚΗΣΗ 4ης ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ: ΠΛΩΜΑΡΙΤΗΣ ΣΤΡΑΤΗΣ

ΥΠΟΔΙΟΙΚΗΤΗΣ: ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ ΗΛΙΑΣ

ΥΠΟΔΙΟΙΚΗΤΗΣ: ΤΣΑΛΙΚΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

5. ΔΙΟΙΚΗΣΗ 5ης ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ : ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΝΕΣΤΟΡΑΣ

ΥΠΟΔΙΟΙΚΗΤΗΣ : ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΜΙΧΑΗΛ

ΥΠΟΔΙΟΙΚΗΤΡΙΑ : ΒΑΓΕΝΑ ΑΓΓΕΛΙΚΗ

6. ΔΙΟΙΚΗΣΗ 6ης ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ: ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΥΠΟΔΙΟΙΚΗΤΗΣ :ΖΑΜΠΑΡΑΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ

ΥΠΟΔΙΟΙΚΗΤΗΣ : ΚΩΣΤΑΚΙΩΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

7. ΔΙΟΙΚΗΣΗ 7ης ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ : ΗΓΟΥΜΕΝΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΥΠΟΔΙΟΙΚΗΤΡΙΑ: ΤΡΙΧΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΝΑ

ΥΠΟΔΙΟΙΚΗΤΗΣ: ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ