Για στήριξη της κυβέρνησης στις απολύσεις της Selecta Hellas έκαναν λόγο σε συνέντευξη τύπου ο Βαγγέλης Φρυδάς μέλος του σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Καβάλας και η απολυμένη της Selecta Hellas και γραμματέας του σωματείου Βάσω Μπράτσου.

 

Όπως τόνισαν, στη συνέντευξη που παραχώρησαν στο Στέκι των Λαϊκών Επιτροπών την Παρασκευή 11 Μαΐου, η εταιρεία έχει προχωρήσει σε απολύσεις περίπου 60 ατόμων γιατί όπως τονίζουν τόσο η κ. Μπράτσου όσο και ο κ. Φρυδάς ζητούν να μην ασφαλίζονται με εργόσημο αλλά με ένσημα της σύμβασης εργασίας τους.

 

Όπως διευκρίνισαν η απόλυση της κ. Μπράτσου είναι η πιο πρόσφατη ενώ την χαρακτήρισαν παράνομη και αναιτιολόγητη καθώς ήταν μέλος στο σωματείο των εργαζομένων. Την ίδια στιγμή κατηγόρησαν τόσο το Εργατικό Κέντρο Καβάλας όσο και την Επιθεώρηση Εργασίας για στήριξη στην επιχείρηση χωρίς να παρέχουν στους απολυμένους ούτε την στοιχειώδη βοήθεια.

 

Ερωτηθέντες, για το αν απευθύνθηκαν στα δικαστήρια απάντησαν ότι το δικαστήριο δεν έκρινε παράνομες την απολύσεις της Selecta Hellas ενώ σε επικοινωνία που είχαν το Υπουργείο Εργασίας σε απόφαση του τονίζεται ότι η εργασία με εργόσημο στην συγκεκριμένη επιχείρηση δεν είναι παράνομη.