Έκθεση ζωγραφικής Δραμινών και Καβαλιωτών ζωγράφων διοργανώνεται στην πόλη της Καβάλας στο πλαίσιο του Καλλιτεχνικού Μαΐου.

 

22 καλλιτέχνες από την Καβάλα και την Δράμα θα εκθέσουν τα έργα τους από την Παρασκευή 4 έως και τις 11 Μαΐου 2018 στην Δημοτική Καπναποθήκη Καβάλας. Η έκθεση έχει τον τίτλο "Drama Kavala art walk 2018".

 

Πρόκειται για μια κοινή πολιτιστική δράση η οποία αποδεικνύει ότι η Καβάλα και η Δράμα είναι δύο πόλεις με κοινά στοιχεία σημείωσε η Δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα.

 

 

Στην συνέντευξη Τύπου που δόθηκε συμμετείχε και ο υπεύθυνος του Εικαστικού τμήματος της Στέγης Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Καβάλας Διαμαντής Σταγγίδης, με καταγωγή από την Προσοτσάνη Δράμας, ο οποίος προσέθεσε ότι κατά την διάρκεια της έκθεσης θα υπάρχουν και δύο παράλληλες δράσεις.

 

 

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ: 

Ένα ρεσιτάλ πιάνου από τον Κωνσταντίνο Χίζαρη το Σάββατο 5 Μαΐου 2018, στις 20:30 στη Δημοτική Καπναποθήκη Καβάλας και την επομένη, Κυριακή 6 Μαΐου στις 19:00 διάλεξη του Μουράτη Κοροσιάδη, εκπαιδευτικού - phD φιλοσοφίας με θέμα "Τέχνη και Δημοκρατία: Βίοι παράλληλοι;" και της Βίκυς Κωνσταντινίδου, ιστορικού Τέχνης, MA in Arts and Culture, με θέμα "Τέχνη και Ακτιβισμός". 

 

Κλείνοντας, ο κ. Σταγγίδης είπε ότι η έκθεση θα επαναληφθεί το επόμενο χρονικό διάστημα και στην Δράμα.

 

 

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν στην Καβάλα την Παρασκευή 4 Μαΐου 2018 στις 19.00.

 

Ο Σύνδεσμος Φίλων Γραμμάτων & Τεχνών Καβάλας στο πλαίσιο του 4ου Καλλιτεχνικού Μαίου συναντά το DRAMA ART WALK και ενώνουν τις δυνάμεις τους. 22 εικαστικοί καλλιτέχνες που ζουν και εργάζονται στην Καβάλα και την Δράμα παρουσιάζουν στο φιλότεχνο κοινό των δύο πόλεων τις δημιουργίες τους. Στην έκθεση συνυπάρχουν ζωγραφική, γλυπτική, κατασκευές, κόμικ και video art.
 
Η έκθεση με τίτλο Drama Kavala Art Walk 2018 θα λειτουργήσει αρχικά στην Καβάλα από 4 μέχρι 11 Μαϊου στην ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΑΠΝΑΠΟΘΗΚΗ ΚΑΒΑΛΑΣ και στη συνέχεια στην Δράμα από 23 Ιουνίου μέχρι 4 Ιουλίου στην ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.
 
Την καλλιτεχνική επιμέλεια έχει η Ιστορικός Τέχνης Βίκυ Κωνσταντινίδου και συμμετέχουν οι καλλιτέχνες:
 
ΑΜΠΑΤΖΟΓΛΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ,    ΓΚΑΤΖΟΥΛΗ ΘΑΛΕΙΑ,    ΖΗΚΙΔΟΥ ΙΩΑΝΝΑ,    ΚΑΚΟΥΛΙΔΗΣ ΝΙΚΟΣ,    ΚΑΜΑΡΓΙΑΝΗΣ ΚΩΣΤΑΣ,    ΚΑΡΑΚΙΤΣΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ,    ΚΟΥΓΙΟΥΜΤΖΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ,    ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ,    ΜΗΤΡΟΓΛΟΥ ΑΝΘΗ,    ΜΠΑΛΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ,    ΝΙΚΟΥ ΓΙΑΝΝΗΣ,    ΠΑΠΑΛΕΞΙΟΥ ΜΑΡΙΑ,    ΠΑΣΒΑΝΤΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ,    ΣΑΡΗΤΣΟΓΛΟΥ ΔΟΜΝΑ,    ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ,    ΣΤΑΓΓΙΔΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ,    ΣΤΑΓΓΙΔΗΣ ΑΔΡΙΑΝΟΣ,    ΤΟΣΟΥΝΙΔΗΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ,    ΤΟΥΛΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ,    ΤΣΑΦΗ ΑΝΤΙΓΟΝΗ,    ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΝΙΚΟΣ,    ΧΡΥΣΟΠΟΥΛΙΔΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ
 
Τα εγκαίνια θα γίνουν την Παρασκευή 4 Μαίου στις 19.00 παρουσία των δημάρχων Δράμας και Καβάλας.
 
ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ 19:00 - 22:00 
 
Παράλληλα στο πλαίσιο της έκθεσης την Κυριακή 6 Μαΐου 2018 στις 19:00  στην Δημοτική Καπναποθήκη Καβάλας θα γίνει  "Διάλεξη" με τους:
Κοροσιάδη Μουράτη - Εκπαιδευτικός - phD φιλοσοφίας και Θέμα: "Τέχνη και Δημοκρατία: Βίοι παράλληλοι; "και 
Κωνσταντινίδου Βίκυ - Ιστορικός Τέχνης, MA in Arts and Culture με Θέμα: "Τέχνη και Ακτιβισμός"
 
Η εκδήλωση γίνεται με την αμέριστη συμπαράσταση των Δήμων Καβάλας και Δράμας, καθώς και της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑΣ και της ΔΕΚΠΟΤΑ.
 
Ο Πρόεδρος του ΣΦΓΤ                             
Βαγγέλης Καμπουρίδης                       
 
Η Γεν. Γραμματέας
Ζωή Βυζοβίτη