

Ένα καινοτόμο απορρυπαντικό ρούχων σε μορφή φύλλων και ένα ευφάνταστο επιχειρηματικό πλάνο έφεραν τον Σερραίο Βασίλη Τσικέ στο τηλεοπτικό πλατό του Dragons' Den Greece.
Με στόχο να αλλάξει τον τρόπο που πλένουν τα ρούχα τους οι Έλληνες, ο δημιουργός της «Kerkini» έκλεψε τις εντυπώσεις, προκαλώντας την έντονη διεκδίκηση των επενδυτών.
Ο Βασίλης Τσικές, αφού εργάστηκε στο Λονδίνο σε πολυεθνικές του κλάδου των απορρυπαντικών, αποφάσισε να κάνει το αντίστροφο δρομολόγιο από το brain drain. Επιστρέφοντας επιχειρηματικά στην πατρίδα του, τις Σέρρες, αξιοποίησε την εμπειρία του για να δημιουργήσει κάτι δικό του. Ανέπτυξε προσωπικά τη σύνθεση,σχεδίασε τη συσκευασία με αισθητική που παραπέμπει στην Ελλάδα των ’70s και οργάνωσε τη διανομή με κέντρο αποθήκευσης τον τόπο καταγωγής του.
Το προϊόν του, η «Kerkini», αποτελεί μια ελαφριά και πρακτική εναλλακτική στα ογκώδη απορρυπαντικά, το οποίο λανσαρίστηκε μόλις τον Ιανουάριο του 2026 και έχει ήδη καταγράψει τζίρο 70.000 ευρώ, κάνοντας το άλμα από τις online πωλήσεις στα ράφια των σούπερ μάρκετ.
Το μυστικό της επιτυχίας του, ωστόσο, κρύβεται και στο ανατρεπτικό μάρκετινγκ. Ο ίδιος αποτελεί το πρόσωπο του brand στα social media, όπου με viral βίντεο και την drag queen περσόνα «Λαμπίκα Λεκέ» μετατρέπει την καθαριότητα σε ψυχαγωγία. Αυτός ο μοναδικός συνδυασμός εξωστρέφειας, χιούμορ και άρτιας επιχειρηματικής προετοιμασίας ήταν που πυροδότησε τη «μάχη» μεταξύ των Dragons για μια θέση στην εταιρεία του.