Ούτε ένα στρέμμα δασικής έκτασης δεν πρόλαβε να καεί στην περιοχή Κρυόνερο στο Υψάριο της Θάσου από τη φωτιά που ξέσπασε γύρω στις 6 παρά τέταρτο το πρωί της Δευτέρας 7 Αυγούστου, χάριν στην άμεση επέμβαση της πυροσβεστικής υπηρεσίας. Η φωτιά εντοπίστηκε από βοσκό της περιοχής ο οποίος ενημέρωσε την πυροσβεστική της Θάσου. Στον τόπο της πυρκαγιάς έσπευσαν 22 πυροσβέστες,10 οχήματα,18 πεζοπόροι πυροσβέστες, ενώ από αέρος επιχείρησαν 1 CL & 1 PZL. Στην Κεραμωτή σε αναμονή παρέμεναν πάνω από 4 οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας Καβάλας και Χρυσούπολης, στην περίπτωση που χρειαζόταν να συμβάλλουν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς, κάτι που τελικώς δε συνέβη.

Η κινητοποίηση της πυροσβεστικής ήταν πολύ μεγάλη καθώς οι μνήμες από την πυρκαγιά του περασμένου Σεπτέμβρη είναι ακόμα νωπές για το νησί.

Την κατάσταση επέβλεψε από αέρος με ελικόπτερο του πυροσβεστικού Σώματος ο συντονιστής Βορείου Ελλάδος του Πυροσβεστικού Σώματος κ. Αναγνωστάκης ο οποίος πέταξε πάνω από το σημείο της πυρκαγιάς, ενώ από την πρώτη στιγμή στη Θάσο έφτασε και ο Διοικητής της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης ΑΜΘ, Αρχιπύραρχος κ. Ρήγας Ναθαναήλ.