Ο Τέρενς Κουίκ ως Επικεφαλής του περιφερειακού Συνδυασμού εθνικού σκοπού ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΡΑΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ έκανε την εξής δήλωση:

«Πριν από λίγο συνομίλησα με Ξάνθη που στις 22 του μηνός διοργανώνει το περίφημο ετήσιο καρναβάλι. Μου μεταφέρθηκε η δικαιολογημένη οργή του κόσμου, καθώς η ΝΕΡΙΤ, παρά τα εκατομμύρια ευρώ ανταποδοτικά τέλη που εισπράττει κάθε χρόνο από τους κατοίκους του νομού, αρνείται να μεταδώσει - έστω και μαγνητοσκοπημένα - την μεγάλη αυτή αποκριάτικη εκδήλωση, ζυγίζοντας με διαφορετικά μέτρα και με διαφορετικά σταθμά αντίστοιχες εκδηλώσεις που καλύπτει και μάλιστα σε ζωντανή σύνδεση, όπως αυτή της Πάτρας.

Εκτιμώ, ότι πέρα από την αναμφισβήτητα διαχρονική και κλασσική παρέλαση του Δήμου Πατρέων, η ΝΕΡΙΤ δεν έχει κανένα δικαίωμα να αγνοεί και την 50η επέτειο της παρέλασης της Ξάνθης, πόλη που αποτελεί έναν από τους σημαντικούς εθνικούς πυρήνες της παραμεθόριας Βόρειας Ελλάδας.

Ως Επικεφαλής του περιφερειακού Συνδυασμού εθνικού σκοπού ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΡΑΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ζητώ από την Διοίκηση της ΝΕΡΙΤ να αναθεωρήσει την απαγορευτική της απόφαση, η οποία είναι άλλο ένα δείγμα του τρόπου, με τον οποίο σκέφτονται οι εκλεκτοί της απελθούσας κυβέρνησης. Στο χάρτη της Ελλάδας υπάρχει και η Θράκη».