Το Mont Blanc (Λευκό Όρος) είναι ο γνωστότερος ορεινός όγκος της οροσειράς των Άλπεων αλλά και ο δημοφιλέστερος στον ορειβατικό κόσμο αφού περιλαμβάνει την ψηλότερη κορυφή της Κεντροδυτικής Ευρώπης με ύψος 4.810 μ. Είναι φυσικό, η κατάκτηση αυτής της κορυφής να αποτελεί επιθυμία  και όνειρο κάθε ορειβάτη κι έτσι το βουνό προσελκύει κάθε χρόνο χιλιάδες ορειβάτες απ' όλο τον κόσμο.  
Η κατάκτηση της κορυφής του Mont Blanc είναι ένας εφικτός αλλά όχι εύκολος στόχος. Οι σκληρές συνθήκες του ψηλού βουνού, τα προβλήματα του υψομέτρου, η πιθανότητα για σοβαρή επιδείνωση του καιρού οποιαδήποτε στιγμή, ο μόνιμος κίνδυνος από πτώσεις βράχων, καθιστούν το εγχείρημα μια πραγματικά μεγάλη πρόκληση που μπορεί να επιτευχθεί μόνο αν διαθέτει κάποιος εμπειρία, κατάλληλες ορειβατικές γνώσεις, καλή φυσική κατάσταση και σωστό εγκλιματισμό στο μεγάλο υψόμετρο.
Αυτή λοιπόν την κορυφή, έθεσε ως στόχο του φετινού καλοκαιριού,  η εξαμελής  ομάδα  του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Καβάλας αποτελούμενη από τους Θανάση Δασκαλούδη, Παναγιώτη Δελβόη, Κώστα Μπακρατσά, Βαγγέλη Φάκα, Φωτεινή Φετά και Σταύρο Χατζηχαραλάμπους.
Ξεκίνησαν στις 23 Ιουλίου την ανάβασή τους από την περιοχή του Chamonix.  Το πρώτο βράδυ, διανυκτέρευσαν στο καταφύγιο Tete-Rousse, στα  3167 μέτρα,  με σκοπό να προσαρμοστούν σταδιακά τις συνθήκες του μεγάλου υψομέτρου. Την επόμενη μέρα, στις  24 Ιουλίου, διέσχισαν το δυσκολότερο και πιο επικίνδυνο λόγω των συχνών κατολισθήσεων κομμάτι της ανάβασης, το Grand Couloir (Μεγάλο Λούκι) και συνέχισαν την αναρρίχηση σε μια  απότομη και βραχώδη  πλαγιά ύψους 450 μέτρων για 4 περίπου ώρες με κατάληξη στο μεγάλο και σύγχρονο καταφύγιο του Gouter στα 3.835 μέτρα.
Η ομάδα ξεκίνησε την τελική προσπάθεια της για την κορυφή στις 25 Ιουλίου στις 3:30 τα χαράματα. Προσέγγισαν το καταφύγιο ανάγκης του Vallot (4.362 μ.) και ακολούθησαν την στενή κορυφογραμμή Bossesγια να φτάσουν στην κορυφή μετά από συνολική ανάβαση 6 ωρών. Η απότομη, εκτεθειμένη και παγωμένη κόψη σε συνδυασμό με την επίδραση του υψομέτρου δυσκόλεψε τους καβαλιώτες ορειβάτες αλλά η μεγάλη κούραση μετριάστηκε από την χαρά για την κατάκτηση της κορυφής. Έτσι απόλαυσαν για αρκετή ώρα την θέα  που προσέφερε το πανόραμα των Άλπεων από το ύψος των 4810 μέτρων και επέστρεψαν το μεσημέρι της ίδιας μέρας στο καταφύγιο Gouter.