Οι δραστηριότητες του δημάρχου Νέστου, Βαγγέλη Τσομπανόπουλου και της δημοτικής αρχής, για την εβδομάδα (30/5-5/6/2016) όπως αυτές ανακοινώθηκαν από το γραφείο του δημάρχου 

ΤΕΤΑΡΤΗ 1 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΕ ΦΟΡΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ

Στο γραφείο του είχε συνάντηση ο Δήμαρχος Νέστου  κ. Βαγγέλης Τσομπανόπουλος με την υπάλληλο- εκπρόσωπο της περιφέρειας κ. Ταβουλτζίδου Χριστίνα και τους υπαλλήλους στις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου ώστε να συζητήσουν θέματα που αφορούν την ίδρυση κέντρων κοινότητας.

ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΝΕΣΤΟΥ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ Η ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ 1ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗΣ
Η θεατρική ομάδα του 1ου Δημοτικού Σχολείου Χρυσούπολης επισκέφθηκε τον Δήμαρχο στο γραφείο του ύστερα από δική του πρόσκληση. Ο Δήμαρχος είχε παρακολουθήσει προ ημερών την θεατρική τους παράσταση στο Δημοτικό θέατρο Χρυσούπολης '' Ο Παντεσπάνιους κι εγώ'' με θέμα τον παιδικό ζαχαρώδη διαβήτη  που δόθηκε στα πλαίσια του προγράμματος ''Αξίες ζωής'' που οργάνωσε η σύμβουλος της α/θμιας εκπαίδευσης κ. Σαατσόγλου με μεγάλη επιτυχία.  Ταπαιδιά συνόδευαν ο υπεύθυνος εκπαιδευτικός κ. Τσομπανόπουλος Γιώργος καθώς κι ο διευθυντής του σχολείου κ. Αλμπάνης Παναγιώτης. Ο Δήμαρχος Νέστου συνεχάρη τα παιδιά για την εκπληκτική παράσταση που έδωσαν επιλέγοντας σαν θέμα μάλιστα ένα ιδιαίτερο θέμα με πολλά μηνύματα.

ΥΣΤΑΤΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΝΕΣΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΕΡΑΜΩΤΗΣ- ΑΝΟΙΧΤΟ ΤΟ ΑΤΜ
Με τον περιφερειακό σύμβουλο της Τράπεζας Πειραιώς κ. Σκουλάκη Αντώνη συναντήθηκε στο γραφείο του ο Δήμαρχος Νέστου για να συζητήσουν το κλείσιμο του υποκαταστήματος Πειραιώς στην Κεραμωτή. Ο Δήμαρχος σε μια ύστατη προσπάθεια να αποφευχθεί αυτό κι αφού προηγουμένως είχε στείλει επιστολή στην κεντρική διοίκηση για την άρση της απόφασης εν όψη της θερινής περιόδου συζήτησε για τα προβλήματα που θα προκύψουν. Ο κ. Σκουλάκης υποσχέθηκε να διαβιβάσει στην κεντρική διοίκηση το αίτημα του Δημάρχου. Ωστόσο παρά του ότι το κατάστημα έκλεισε ο Δήμαρχος κατάφερε με ενέργειές του να κρατήσει ανοιχτό το ΑΤΜ.

ΣΥΝΑΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΝΕΣΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ''ΠΛΑΪ ΣΤΟ ΚΥΜΑ''
Τις τελευταίες λεπτομέρειες της διοργάνωσης της μεγάλης εκδήλωσης του καλοκαιριού ''Πλάι στο κύμα'' συζήτησαν ο Δήμαρχος Νέστου κι ο διοργανωτής της εκδήλωσης. Ήδη ανακοινώθηκε το πρόγραμμα που φέτος θα είναι τετραήμερο που σπουδαία ονόματα της έντεχνης μουσικής. Θα ξεκινήσει στις 30 Ιουλίου με πρώτο καλλιτέχνη τον Τζίμη Πανούση που εμφανίζεται σπάνιες φορές. Ελευθερία Αρβανιτάκη , Αλκίνοοος Ιωαννίδης, Νίκος Πορτοκάλογλου, Κωστής Μαραβέγιας και Μουσικές ταξιαρχίες πλαισιώνουν το φεστιβάλ.

 

ΠΕΜΠΤΗ 2- ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΕΣΤΟΥ  ΣΕ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΚΕΔΕ ΣΤΗ ΣΑΜΟ ΜΕ ΚΥΡΙΟ ΘΕΜΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ

Στο τριήμερο  συνέδριο που διοργάνωσε η ΚΕΔΕ  σε συνεργασία με το Δήμο Σάμου  στη Σάμο συμμετείχε ο Δήμαρχος Νέστου κ. Τσομπανόπουλος Βαγγέλης εκπροσωπώντας το δήμο του,  μεταξύ και άλλων δημάρχων της Ελλάδας. Θέμα του συνεδρίου: '' Τοπική αυτοδιοίκηση , προσφυγικές ροές και μεταναστευτικό : επιπτώσεις στην κοινωνία, στην οικονομία, τον τουρισμό.'' Πολλοί δήμαρχοι παρέστησαν ιδιαίτερα όσοι αντιμετωπίζουν στους δήμους τους το προσφυγικό.  Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο πρόεδρος της Ν.Δ. κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, του ΠΟΤΑΜΙΟΥ κ. Θεοδωράκης, ο υποργός εσωτερικών κ. Κουρουμπλής, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕκ. Πατούλης κ.α. Παρέστη ακόμη κι ο υπουργός Μεταναστευτικής πολιτικής κ. Μουζάλας ο οποίος αναφέρθηκε στην υφιστάμενη κατάσταση καθώς και στον μελλοντικό σχεδιασμό αντιμετώπισής της. Στα τελικά συμπεράσματα του συνεδρίου τονίστηκε πως οι δήμοι θα είναι συνυπεύθυνοι με την κεντρική διοίκηση της χώρας και τους φορείς προκειμένου να αντιμετωπιστεί από κοινού το ζήτημα ενώ ζητήθηκε από τους δημάρχους μια πιο δίκαιη κατανομή των προσφύγων στη χώρα εκτός της ΑΜΘ και με βάση των πληθυσμών στα σημεία . Σχέδια για βιώσιμες και πρακτικές λύσεις με αλληλεγγύη και ανθρωπιά. Στα περιθώρια του συνεδρίου ο Δήμαρχος Νέστου είχε την ευκαιρία να συναντηθεί και να συνομιλήσει με το Δήμαρχο Σάμου και οικοδεσπότη του συνεδρίου κ. Αγγελόπουλο Μιχάλη .

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 4 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016
ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΚΑΡΥΑ

Μεγάλη επιτυχία είχε η εκδήλωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Ν. Καρυάς σε συνεργασία με το Δήμο Νέστου που  τη στήριξε οικονομικά . Πρόκειται για την εκδήλωση   '' Η γιορτή του αγρότη'' που φέτος για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε στο γήπεδο του χωριού ύστερα από απόφαση και αίτημα του πολιτιστικού συλλόγου , απόφαση που αποδείχτηκε σοφή αφού η προσέλευση του κόσμου ξεπέρασε κάθε προηγούμενο ενώ κατά γενική ομολογία κρίθηκε πολύ επιτυχημένη. Τον Δήμαρχο Νέστου που απουσίαζε στη Σάμο σε συνέδριο εκπροσώπησε ο αντιδήμαρχος κ. Χατζηγερακούδης Γιάννης και πολλοί δημοτικοί σύμβουλου του Δημάρχου.

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΙΜΗΣ ΚΑΙ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΦΑΓΙΑΣΘΕΝΤΕΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΑΧΛΑΔΙΝΗΣ

Όπως κάθε χρόνο την πρώτη Κυριακή του Ιουνίου έτσι και φέτος συγγενείς και συμπολίτες μας βρέθηκαν στο μνημείο προς τιμήν των  σφαγιασθέντων κατοίκων Αχλαδινής από Βουλγάρους  που βρίσκεται σε πλατεία της οδού Εγνατίας. Τελέσθηκε τρισάγιο , ακολούθησε κατάθεση στεφάνου από τον αντιδήμαρχο κ. Παπαθεοδώρου Κώστα που εκπροσωπούσε τον Δήμαρχο ο οποίος απουσίαζε στο συνέδριο για τους πρόσφυγες. Παρόντες κι ο αντιδήμαρχος κ. Αργυράκης Μ. , ο αντιδήμαρχος κ. Σαββαϊδης Λ. και η πρόεδρος της α/θμιας σχολικής επιτροπής κ. Χατουτσίδου Ελ. Ακολούθησε λιτή δεξίωση από παραδοσιακά ποντιακά εδέσματα που ετοίμασαν οι συγγενείς οι οποίοι οργανώνουν και την εκδήλωση. Για την καλαισθησία της πλατείας είχαν προηγηθεί από το Δήμο Νέστου παρεμβάσεις προ ημερών.

Από το γραφείο τύπου