Την Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015, στις 19:00, το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Θεολόγων ν. Ξάνθης, παρουσιάζει το βιβλίο των εκδόσεων "Αρμός",

"Έρωτας και σεξουαλικότητα"

Επιμελητής τόμου: Σταμούλης, Χρυσόστομος, Καθηγητής Πανεπιστημίου-Πρόεδρος της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ.,

Ο τόμος αυτός αποτελείται από 15 άρθρα επιστημόνων και καθηγητών Πανεπιστημίων Βιολογίας, Ιατρικής, Θεολογίας, Φιλοσοφίας, Φιλολογίας και Ιστορίας-Αρχαιολογίας και αποτελούν μία «αφήγηση διεπιστημονική από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, από τους μικροοργανισμούς μέχρι τον άνθρωπο».

 

Ομιλητές:

  • π. Σωφρόνιος Γκουτζίνης, Πρωτοσύγκελος Μητροπόλεως Ξάνθης και Περιθεωρίου-καθηγητής στην Εκκλησιαστική Σχολή Ξάνθης,
  • Ιάκωβος Μαρτίδης Ψυχίατρος-Ψυχοθεραπευτής και
  • Χρυσόστομος Σταμούλης Καθηγητής Πανεπιστημίου-Πρόεδρος της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ.,

Συντονίζει ο Δρ Επιστημολογίας, Παναγιώτης Σωτηρόπουλος

 

«…Ο παρών τόμος, πολυσυλλεκτικός και  εξάπαντος διεπιστημονικός, αποτελεί τον καρπό ενός ωραίου εγχειρήματος. Μια κάποια απάντηση σε προτροπή δημιουργικά  θρασύτατων φοιτητών, οι οποίοι έδωσαν την αφορμή σε επιστήμονες που ξεκινούν  από  διαφορετικές αφετηρίες, να  ονειρευτούν και να τολμήσουν τη συμβολή. Τουτέστιν τη συνάντηση και το μοίρασμα εμπειριών, σκέψεων, επιστημονικών ερευνητικών  αποτελεσμάτων, για θέματα, όπως ο έρωτας και η σεξουαλικότητα, που συνιστούν  τον εσώτερο πυρήνα του είναι της ανθρωπινότητας  και σε πολλές περιπτώσεις εκχωρήθηκαν  δίκην λύτρων στις σκοτεινές δυνάμεις της ιδεολογίας, της συστηματικότητας  και του οποιουδήποτε φονταμενταλισμού. Πραγματικότητα που δίχως άλλο μας θυμίζει και το σύνθημα, Χθες οι παπάδες σήμερα οι  επιστήμονες, που συχνά-πυκνά  συναντούμε σε τοίχους του Πανεπιστημίου μας. Ένα σύνθημα που στοχεύει την  αμαρτία της  βεβαιότητας και των οποιωνδήποτε  φανερών και  κρυφών μεσσιανισμών –θρησκευτικών, επιστημονικών κα., δεν έχει καμιά σημασία– που αυτή κουβαλά…»

 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον Πολιτιστικό Πολυχώρο της Καπναποθήκης «Π», του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης στην οδό Καπνεργατών 9, στην Ξάνθη με την ευγενική υποστήριξη του βιβλιοπωλείου ΣΠΑΝΙΔΗ με ελεύθερη είσοδο.

 

ΙΔΡΥΜΑ ΘΡΑΚΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ & ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ

Κτήριο 1 – Οδ. Ανδρούτσου & 12 Αποστόλων, τηλ.: 25410 29282, fax.: 25410 62086

Κτήριο 2 – Καπνεργατών 9, τηλ.:25410 26635, fax.: 25410 84647 Τ.κ. 67 100, Ξάνθη,

Web: www.fthrace.gr    blogfthrace.blogspot.com