γράφει ο

Αποστόλης Μπαμπατζίκος

 

Ο Αστέρας Καβάλας έγραψε ιστορία, καθώς κατέκτησε το πρωτάθλημα της ΕΚΑΣΑΜΑΘ, και προβιβάστηκε στη National League 2 (Γ’ Εθνική κατηγορία).

 

Στο ντέρμπι κορυφής με τους Ικάρους Σερρών στο κλειστό των Ποταμουδίων, οι Καβαλιώτες επικράτησαν με 64-63 στην παράταση, εξασφάλισαν την πρώτη θέση του πρωταθλήματος και την άνοδο.

 

Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι σε όλη τη διάρκεια του. Το ημίχρονο “έκλεισε" με τους Ικάρους μπροστά με 30-32. Στα τελευταία δευτερόλεπτα του αγώνα αν και ο Αστέρας προηγήθηκε, οι Ίκαροι ισοφάρισαν σε 59-59 με μεγάλο τρίποντο και έστειλαν το ματς στην παράταση.

 

Η ομάδα της Καβάλας δεν πτοήθηκε ψυχολογικά στην παράταση, και κατάφερε τελικά να νικήσει με 64-63 πανηγυρίζοντας την άνοδο. Το πρωτάθλημα έχει μία αγωνιστική ακόμη, που όμως δεν έχει βαθμολογικό ενδιαφέρον.

 

Ο Αστέρας επιστρέφει στις εθνικές κατηγορίες, μετά από μία μεγάλη προσπάθεια και μία καταπληκτική σεζόν. Στη National League 2 θα συναντήσει άλλες δύο καβαλιώτικες ομάδες, την Αγία Βαρβάρα και την Ένωση.

 

 

5η αγωνιστική Γ’ γύρου - Αποτελέσματα

Αστέρας Καβάλας - Ίκαροι Σερρών 64-63

Ηράκλεια Σερρών - Άτλας Κομοτηνής 77-69

 

 

Βαθμολογία

Αστέρας Καβάλας 9 (4-1)

Ίκαροι Σερρών 8 (3-2)

Άτλας Κομοτηνής 7 (2-3)

Ηράκλεια Σερρών 6 (1-4)