Ανακοίνωση εξέδωσε το Δίκτυο Αγροτικής Πολιτικής της Νέας Αριστεράς σχετικά με την τελευταία πληρωμή του ΟΠΕΚΕΠΕ.

 

Συγκεκριμένα αναφέρει:

 

Στα 5 χρόνια διακυβέρνησης της ΝΔ το μόνο σίγουρο είναι ότι κάθε πληρωμή αγροτικών ενισχύσεων θα είναι χειρότερη από την προηγουμένη και ότι ο εκάστοτε Υπουργός στη συνέχεια θα αυτοθαυμάζεται.

 

Αψευδής μάρτυρας η τελευταία πληρωμή του ΟΠΕΚΕΠΕ, για την οποία πληθαίνουν οι διαμαρτυρίες των αγροτιών από όλη την Ελλάδα για τα κουτσουρεμένα ποσά που είδαν στους λογαριασμούς τους, ενώ ο ΟΠΕΚΕΠΕ μιλά για «άλμα προς το μέλλον» και ο κ. Αυγενάκης για «υψηλότατο ποσοστό ακρίβειας σε ότι αφορά τις δεσμεύσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ».

 

Αποτελεί ειρωνεία ότι λίγες μόνο μέρες μετά αναγκάστηκε να παραδεχθεί το πρόστιμο που επιβλήθηκε στη χώρα μας από την ΕΕ για πληρωμές ενισχύσεων επι ΝΔ «χωρίς διαφάνεια» και ο ίδιος ο ΟΠΕΚΕΠΕ μπήκε σε καθεστώς επιτήρησης από την ΕΕ, επιβεβαιώνοντας με τον πιο επίσημο τρόπο την αδυναμία του για την καταβολή των ενισχύσεων δίκαια και έγκαιρα.

 

 

Αντί να γυρνάει σε κομματικές φιέστες σε όλη την Ελλάδα ο κ. Αυγενάκης κατηγορώντας την αντιπολίτευση για τα προβλήματα της ΚΑΠ, που το κόμμα του ψήφισε στο Ευρωκοινοβούλιο και η κυβέρνηση του εκπόνησε και εφάρμοσε το Στρατηγικό Σχέδιο της χώρας, ας ασχοληθεί με τα προβλήματα που δημιούργησε η κυβέρνηση του στην καταβολή των ενισχύσεων και ας προσπαθήσει να επιστρέψει η κανονικότητα που υπήρχε στις πληρωμές πριν το απερίγραπτο μπάχαλο που δημιούργησε η διακυβέρνηση της ΝΔ σε αυτές.