Η 2η αγωνιστική της τελικής φάσης περιφερειακού πρωταθλήματος της ΕΚΑΣΑΜΑΘ, διεξήχθη την Κυριακή (21/04).

 

Ο Αστέρας Καβάλας επικράτησε με 44-45 επί των Ικάρων Σερρών, μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι, που κρίθηκε με τρίποντο του Ιωαννίδη, 12 δευτερόλεπτα πριν το τέλος.

 

Ο Αστέρας έκανε το δύο στα δύο στην τελική φάση του πρωταθλήματος, και αν στις επόμενες 4 αγωνιστικές που απομένουν, δείξει την εικόνα που έχει σε όλη τη χρονιά, τότε θα είναι το φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και της ανόδου στη National League 2.

 

 

Σχετική ανακοίνωση του Αστέρα Καβάλας αναφέρει τα εξής:

“ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ για τους ΑΝΤΡΕΣ σε ένα ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΟ παιχνίδι με αντίπαλο τους ΙΚΑΡΟΥΣ που διεξήχθη την Κυριακή 21/04/24 στο ΔΑΚ Σερρών!

 

Έτσι η ομάδα μας διπλασίασε τις νίκες σε ΔΥΟ αγώνες που αγωνίστηκε για την ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ και είναι μόνη ΠΡΩΤΗ και ΑΗΤΤΗΤΗ!

 

Είναι η ΔΕΥΤΕΡΗ εκτός έδρας ΝΙΚΗ που πετυχαίνει η ομάδα μας σε βάρος των ΙΚΑΡΩΝ και η ΤΡΙΤΗ συνολικά την φετινή χρονιά, αλλά η μία επετεύχθη στην Παράταση και η άλλη στον πόντο κάτι που δείχνει το ΜΕΤΑΛΛΟ και την ΠΟΙΟΤΗΤΑ που διαθέτει όταν τα πράγματα δυσκολεύουν!

 

Στο σημερινό παιχνίδι αυτό που κυριάρχησε ήταν η αστοχία και οι άμυνες!

 

Εδώ πρέπει να τονιστεί ότι είναι το ΤΕΤΑΡΤΟ συνεχόμενο παιχνίδι (2 στα Play Off και 2 στην ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ) που καταφέρνει η ομάδα μας να κρατήσει τους αντιπάλους της κάτω από τους 45 πόντους!

 

Το παιχνίδι δεν ξεκίνησε καλά για την ομάδα μας που βρέθηκε να χάνει στο ημίχρονο με 27-16 ενώ η διαφορά έφτασε μέχρι και τους ΔΕΚΑΠΕΝΤΕ πόντους!

 

Στο ΤΡΙΤΟ δεκάλεπτο η διαφορά μειώθηκε ελαφρώς αλλά στο ΤΕΤΑΡΤΟ δεκάλεπτο, με επιμέρους σκορ 11-20, έγινε η μεγάλη ανατροπή!

 

Το παιχνίδι κρίθηκε στα τελευταία 20 δευτερόλεπτα όταν ο ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ έκλεψε την μπάλα με την ομάδα των ΙΚΑΡΩΝ να προηγείται με 2 πόντους, αστόχησε στο Lay up αλλά ξαναπήρε την μπάλα μετά από ριμπάουντ του ΣΧΟΙΝΑΚΗ και πέτυχε το τρίποντο 12 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη!

 

Στην τελευταία επίθεσή τους δεν μπόρεσαν οι ΙΚΑΡΟΙ να κάνουν σουτ κάτω από την ασφυκτική άμυνα των παιχτών μας και έτσι κατακτήθηκε μια σημαντική νίκη!

 

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ στην ομάδα των ΙΚΑΡΩΝ και στον coach Ποργιόπουλο για την μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλαν και έχασαν το παιχνίδι στις λεπτομέρειες!

 

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ στην ομάδα μας που παρά την μεγάλη της αστοχία στάθηκε όρθια σε μία δύσκολη έδρα καταφέρνοντας να πάρει μία πολύτιμη νίκη!

 

 

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ:

Α. 12-08, Β. 27-16(ημίχρονο), Γ. 33-25, Δ. 44-45(Τελικό)

 

 

ΟΙ ΠΟΝΤΟΙ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ:

 

ΙΚΑΡΟΙ ΣΕΡΡΩΝ(Ποργιόπουλος, Αθανασίου)

ΔΑΓΚΟΥΛΑΣ

ΛΑΔΙΑΣ

ΒΑΤΖΗΚΑΣ 16(1) 

ΛΟΥΛΟΥΔΗΣ 18(1)

ΜΗΝΑΣ

ΚΑΡΑΛΙΒΑΝΟΣ

ΣΑΜΑΡΑΣ 3

ΛΟΓΥΡΟΣ 5(1)

ΓΟΥΝΑΣ

ΚΑΡΑΝΙΚΟΛΙΔΗΣ

ΓΙΑΝΝΑΤΟΣ 2

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ

 

ΑΣΤΕΡΑΣ ΚΑΒΑΛΑΣ(Πενταζίδης, Αϊβαζίδης, Δημητριάδης)

ΣΧΟΙΝΑΚΗΣ 11

ΣΑΜΑΡΑΣ 6(2)

ΜΠΟΖΗΣ

ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ 7(1)

ΝΙΚΟΛΑ

ΜΑΡΚΟΥ 6(1)

ΑΡΒΑΝΙΤΑΚΗΣ

ΚΟΥΜΛΕΛΗΣ 11

ΓΙΟΥΡΟΥΚΗΣ

ΚΑΒΑΡΓΥΡΗΣ 4

ΣΙΝΑΠΟΥΔΗΣ

ΜΑΥΡΙΔΗΣ”