Η Ένωση συντακτών Μακεδονίας-Θράκης, ζητά από τους τηλεοπτικούς σταθμούς πανελλαδικής εμβέλειας, να σταματήσουν να ζητούν από δημοσιογράφους να εμφανίζονται σε ζωντανές συνδέσεις με τη χρήση αποκλειστικά του κινητού τηλεφώνου τους, καλύπτοντας θέματα χωρίς συνεργείο, καθώς αυτό είναι δείγμα απαξίωσης και περιορισμένου σεβασμού στο κοινό και στην ίδια τη διαδικασία της ενημέρωσης.

 

 

Στην ανακοίνωση της η ΕΣΗΕΜ-Θ αναφέρει αναλυτικά τα εξής:

“Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Μακεδονίας-Θράκης διαπιστώνει ότι τηλεοπτικοί σταθμοί πανελλαδικής εμβέλειας ζητούν από δημοσιογράφους στη Θεσσαλονίκη να εμφανίζονται σε ζωντανές συνδέσεις με τη χρήση αποκλειστικά του κινητού τηλεφώνου τους, καλύπτοντας θέματα χωρίς συνεργείο.

 

Η τακτική αυτή, πέρα από την έκθεση του ρεπόρτερ σε συνθήκες μειωμένης ασφάλειας, είναι δείγμα απαξίωσης και περιορισμένου σεβασμού στο κοινό και στην ίδια τη διαδικασία της Ενημέρωσης.

 

Οι τηλεοπτικοί σταθμοί πανελλαδικής εμβέλειας οφείλουν να λειτουργούν και στην περιφέρεια με τρόπο επαγγελματικό, που επιβάλλει να καλύπτονται τα ρεπορτάζ με πλήρη συνεργεία, στελεχωμένα από ρεπόρτερ, εικονολήπτη και ηχολήπτη.

 

Η ΕΣΗΕΜ-Θ καλεί τους ιδιοκτήτες και τις διευθύνσεις των τηλεοπτικών σταθμών να εγκαταλείψουν αυτήν την αντιεπαγγελματική τακτική και να υιοθετήσουν όρους λειτουργίας που υπηρετούν την ενημέρωση και προστατεύουν τους εργαζόμενούς τους.”