Το γεγονός ότι δεν θα συμμετάσχει στις Ευρωεκλογές του Ιουνίου μετά το σκάνδαλο με το newsletter, ανακοίνωσε η Ευρωβουλεύτρια της ΝΔ, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου

 

Την απόφασή της να αποσύρει την υποψηφιότητά της από το ψηφοδέλτιο της ΝΔ για τις επερχόμενες Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου.

 

Η απόφασή της έρχεται μετά το σκάνδαλο που ξέσπασε με την αποστολή emails σε απόδημους Έλληνες και τα σύννεφα που αυτή δημιούργησε σχετικά με τη διαρροή των προσωπικών τους δεδομένων.

 

Υπενθυμίζεται πως οι καταγγελίες για διαρροή των emails κατοίκων του εξωτερικού που έφθασαν στην κατοχή της Ευρωβουλεύτριας της ΝΔ, οδήγησαν την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας να διατάξει προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να διερευνηθεί αν έχουν τελεστεί ποινικά αδικήματα όπως αυτό της παραβίασης της νομοθεσίας για τα προσωπικά δεδομένα και της παραβίαση του υπηρεσιακού απορρήτου.

 

Στην ανάρτησή της πάντως, η ίδια τονίζει πως δεν θα συμμετάσχει ως υποψήφια Ευρωβουλεύτρια “εάν το θέμα αυτό δεν έχει ξεκαθαριστεί πλήρως”.

 

Ολόκληρη η ανάρτησή της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου:

 

“Καταθέτω σήμερα στην ΑΠΔΠΧ, όπως μου ζητήθηκε, στοιχεία που αφορούν στο γνωστό θέμα της αποστολής newsletter από το γραφείο μου. Στην πολιτική μου πορεία υπήρξα πάντοτε ένας “στρατιώτης” της μεγάλης παράταξης της ΝΔ και την υπηρέτησα από όποια θέση μου ζητήθηκε. Ως Ευρωβουλευτής, επί 5 χρόνια έδωσα πολλές μάχες για την Ελλάδα και τους Έλληνες. Για όλη αυτή την πορεία προφανώς αξιολογούμαι και κρίνομαι.

 

 

Πιστή στις αρχές, στις αξίες και στην αγάπη μου για την Ελλάδα, ενημέρωσα τον Πρωθυπουργό για την απόφασή μου να μην συμμετάσχω ως υποψήφια Ευρωβουλευτής στις επερχόμενες Ευρωεκλογές του Ιουνίου εάν το θέμα αυτό δεν έχει ξεκαθαριστεί πλήρως. Αυτό, γιατί η συνείδησή μου δεν μου επιτρέπει να συμμετέχω άθελά μου στις προσπάθειες κάποιων να πλήξουν τον θεσμό της επιστολικής ψήφου, την Κυβέρνηση Μητσοτάκη ή το κύρος της Ελλάδας.

 

Ο λόγος τώρα είναι αποκλειστικά στις αρμόδιες αρχές που διερευνούν την υπόθεση και είμαι βέβαιη πως θα καταλήξουν ταχύτατα στην ανάδειξη της αλήθειας και των πραγματικών διαστάσεων του συγκεκριμένου θέματος. Επαναλαμβάνω για ακόμη μια φορά πως θα συνεργαστώ μαζί τους σε ό,τι μου ζητηθεί.

 

Το χρονικό της υπόθεσης

 

Η υπόθεση έγινε ευρέως γνωστή ύστερα από καταγγελία του Τμήματος Απόδημου Ελληνισμού του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με την οποία τα προσωπικά στοιχεία επικοινωνίας εκατοντάδων απόδημων Ελλήνων διέρρευσαν και βρέθηκαν στη διάθεση της ευρωβουλεύτριας Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου.

 

“Στις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου αποδήμων Ελλήνων ανά την υφήλιο, από την Αμερική έως την Ιαπωνία, παρελήφθησαν μηνύματα από την ευρωβουλευτή της ΝΔ κα Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου στο πλαίσιο της προσωπικής προεκλογικής της καμπάνιας εν όψει των Ευρωεκλογών”, ανέφερε η ανακοίνωση μεταξύ άλλων.

Πηγή: news247.gr