Την αντίθεση τους με τα απογευματινά χειρουργεία, τονίζουν σε ανακοίνωση τους οι Ιατρικοί Σύλλογοι Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

 

 

Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

“Οι Ιατρικοί Σύλλογοι Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης έχοντας επίγνωση του θεσμικού τους ρόλου, συντασσόμενοι με τις αποφάσεις του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, θεωρούν ότι η θεσμοθέτηση της λειτουργίας των απογευματινών χειρουργείων, με επικοινωνιακό περιτύλιγμα και τιμοκαταλόγους που επιβαρύνουν τους ασθενείς, αποτελεί ατελέσφορη πρακτική.

 

Η πολιτεία πρέπει να προχωρήσει άμεσα σε προκηρύξεις όλων των κενών οργανικών θέσεων ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, προϋπόθεση όμως αποτελεί η μισθολογική αναβάθμιση και η παροχή κινήτρων(ιδιαίτερα για τις άγονες ειδικότητες στα Περιφερειακά Νοσοκομεία). Θεμελιώδης υποχρέωση της πολιτείας είναι να διασφαλίσει ιατρική περίθαλψη σε όλους τους πολίτες της χώρας.

 

Η Υγεία είναι το ύψιστο κοινωνικό αγαθό. Η παροχή δωρεάν νοσοκομειακής περίθαλψης είναι δικαίωμα των πολιτών και εξασφαλίζεται τόσο μέσω της φορολόγησης, όσο και μέσω των εισφορών τους στον Εθνικό Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ).”