Σε κανονική λειτουργία επανέρχονται το απόγευμα της Τρίτης το Facebook και το Instagram έπειτα από πρόβλημα αδιευκρίνιστης φύσης που κλείδωσε τους χρήστες έξω από τους λογαριασμούς τους από τις 17.00 ώρα Ελλάδας.

 

Εκτός λειτουργίας είχαν επίσης βρεθεί το Messenger, δηλαδή της υπηρεσίας ανταλλαγής μηνυμάτων της Meta, και το Threads.

 

Πάνω από 500.000 χρήστες ανέφεραν διακοπές λειτουργίας στο Facebook, σύμφωνα με το DownDetector. Περίπου 77.000 χρήστες Instagram και 12.000 χρήστες του Messenger, δηλαδή της υπηρεσίας ανταλλαγής μηνυμάτων της Meta, ανέφεραν επίσης διακοπές λειτουργίας.

 

To γεγονός ότι το πρόβλημα εκδηλώθηκε ταυτόχρονα σε Facebook και Instagram υποδηλώνει ότι πρόκειται για κεντρική δυσλειτουργία των υποδομών της Meta Platforms, στην οποία ανήκουν οι δύο υπηρεσίες.

 

Μέχρι στιγμής η Meta δεν έχει διευκρινίσει τη φύση του προβλήματος, ούτε έχει ενημερώσει για το πότε θα αποκατασταθεί η λειτουργία των υπηρεσιών της.

 

«Γνωρίζουμε ότι οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν προβλήματα πρόσβασης στις υπηρεσίες μας. Εργαζόμαστε σε αυτό τώρα», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Meta, Άντι Στόουν, με σχετική ανάρτηση στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης X.

 

Η διακοπή της υπηρεσίας ακολουθεί μια μεγάλη διακοπή λειτουργίας το 2021, όταν το Facebook, το Instagram και το WhatsApp ήταν εκτός λειτουργίας για περισσότερες από έξι ώρες. Εκείνη την εποχή, το Facebook, τώρα Meta, είπε ότι η διακοπή προκλήθηκε από «αλλαγές διαμόρφωσης στους δρομολογητές κορμού».

 

Τα hashtags #instagramdown και #facebookoutage έγιναν από τις κορυφαίες τάσεις στην πλατφόρμα X. Οι μετοχές της Meta υποχώρησαν περισσότερο από 1%.

 

Επιπλέον, όπως μεταδίδει το CNBC, η Meta αντιμετωπίζει «μεγάλες διακοπές» στο Meta Admin Center, τη σύνδεση στο Facebook, το WhatsApp Business API και το Marketing API, σύμφωνα με έναν ιστότοπο της εταιρείας που παρακολουθεί την κατάσταση των επιχειρηματικών προϊόντων της.