Προσπαθώντας να λύσει το κουβάρι της τρομοκρατικής οργάνωσης «Σύμπραξη Εκδίκησης» η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού.

 

Για την υπόθεση κατηγορούνται 10 άτομα, από τους οποίους 6 συνελήφθησαν ενώ οι 4 είναι ήδη έγκλειστοι σε καταστήματα κράτησης ενώ.

 

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που βλέπουν το «φως» οι τρομοκράτες χρησιμοποιούσαν συνθηματικά όταν επρόκειτο να τοποθετήσουν μία βόμβα ή να πραγματοποιήσουν μία επίθεση και ειδικότερα έλεγαν «πάμε για βαψίματα» όταν ήταν να τοποθετήσουν εκρηκτικό μηχανισμό.

 

Τα 5.000 ευρώ ταρίφα και η βόμβα που θα τίναζε στον αέρα ολόκληρο όροφο

 

Η «ταρίφα» για την κατασκευή του εκάστοτε εκρηκτικού μηχανισμού που έπαιρναν οι πυροτεχνουργοί ανερχόταν σε 5.000 ευρώ όπως μετέδωσε το πρωί της Παρασκευής η εκπομπή του MEGA «Κοινωνία Ώρα MEGA» η δυναμική της βόμβας στην εφέτη Θεσσαλονίκης, αν ενεργοποιείτο θα τίναζε όλον τον όροφο στον αέρα εάν ο σύζυγός της δεν αντιλαμβανόταν πως κάτι δεν πάει καλά με το φάκελο.

 

Ο φάκελος – βόμβα της Θεσσαλονίκης είχε 550 γραμμάρια ζελατοδυναμίτιδα, μία μπαταρία των 8 volt πλακέ και την συνδεσμολογία που απαιτείται.

 

Αυτό το οποίο επιβεβαιώνεται είναι πως γινόταν «στρατολόγηση» από δύο ποινικούς μέσα από την φυλακή, και δεν γνωρίζονταν μεταξύ τους ο ένας για τη δράση του άλλου.

 

Παράλληλα έχουν επιβεβαιωθεί οι εκρηκτικοί μηχανισμοί στο Εφετείο, στα Πετράλωνα, η χειροβομβίδα στο αυτοκίνητο του σωφρονιστικού υπαλλήλου και διερευνούν μήπως υπάρχει διασύνδεση με την περίπτωση της βόμβας που τοποθετήθηκε στον χώρο των ΜΑΤ και δεν εξερράγη στο Γουδί αλλά και στο υπουργείο Εργασίας.

 

Ανάμεσα στους συλληφθέντες βρίσκεται ένα ζευγάρι, οι οποίοι ήταν εκείνοι που με μηχανή, τοποθέτησαν τον εκρηκτικό μηχανισμό στην τράπεζα στα Πετράλωνα.

 

Ο ένας εκ των πυροτεχνουργών που συνελήφθησαν υπηρετούσε στο Πεντάγωνο και αεροπόρος στην Τανάγρα, και είχε πρόσβαση σε εκρηκτικές ύλες.