Νέος πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, αναδείχθηκε ο δήμαρχος Νέστου, Σάββας Μιχαηλίδης.

 

Στην πρώτη συνεδρίαση του νέου διοικητικού συμβουλίου της ΠΕΔ ΑΜΘ εκλέχτηκε με ψηφοφορία (ομόφωνα) το νέο προεδρείο της ΠΕΔ ΑΜΘ και τα δύο μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής.

 

Οι νέες θέσεις στο ΔΣ:

 

Πρόεδρος: Σάββας Μιχαηλίδης, δήμαρχος Νέστου.

Αντιπρόεδρος: Θεόδωρος Αθανασιάδης, δήμαρχος Προσοτσάνης.

Γραμματεας: Θωμάς Μιχογλου, δήμαρχος Τοπείρου.

Μέλος Ε.Ε.: Δαβής Απόστολος, Πρόεδρος ΔΣ Σουφλίου.

Μέλος Ε.Ε.: Χαριτόπουλος Κωνσταντίνος, Δημοτικός Συμβουλος Σαππών.

 

Η θητεία των μελών είναι για όλη την δημοτική θητεία 2024-2028.

 

Προεδρεύων του διοικητικού συμβουλίου της ΠΕΔ ΑΜΘ ήταν ο Αποστόλης Δαβής ως πλειοψηφών σύμβουλος στις εκλογικές διαδικασίες της 13ης Φεβρουαρίου για την ανάδειξη των συλλογικών οργάνων της Π.Ε.Δ ΑΜ-Θ και των εκπροσώπων της, στη Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε), δημοτικής περιόδου 2024-2028.

 

Λίγα λόγια για τον Σάββα Μιχαηλίδη

 

Γεννήθηκε το 1962 και μεγάλωσε στη Χρυσούπολη.

 

Απόφοιτος της Ανωτέρας Δημόσιας Σχολής Πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού.

 

Απόφοιτος Δασοπονίας.

 

Τελειόφοιτος της Νομικής Σχολής του Τμήματος Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Ανάπτυξης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

 

Από τον Ιούνιο του 2004 μέχρι και τον Ιούνιο του 2006 επικεφαλής της Ομάδας Διοίκησης Έργου στην Περιφέρεια Α.Μ.Θ. ως ειδικός συνεργάτης του Γ.Γ. Περιφέρειας σε θέματα Ο.Τ.Α. (Δήμων και Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων), καθώς είχε υπηρετήσει και τους δύο θεσμούς.

 

Υπάλληλος του Υπουργείου Οικονομικών. Προϊστάμενος Τμήματος ΣΔΟΕ 2014-2017, Επικεφαλής της Κινητής Μονάδας Ελέγχου ΚΟΕ Τελωνειακού Ελέγχου 2017-2019

 

Είναι παντρεμένος με την Ελένη Γλύπτη και έχει δύο γιους, το Μιχάλη, Δασολόγο και μεταδιδάκτορα Γεωπόνο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και τον Παντελή, τελειόφοιτο του Τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Υλικών του Πανεπιστημίου Κρήτης.