To Balkan Classic Contemporary Festival, που τελεί υπό την αιγίδα της UNESCO τεχνών, λόγου και επιστημών και διοργανώνεται για τρίτη φορά στη Θεσσαλονίκη, θα λάβει χώρα το διήμερο 23 και 24 Μαρτίου 2024, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης).

 

 

Σχετική ανακοίνωση των διοργανωτών αναφέρει τα εξής:

“Αξιότιμες/οι κυρίες/οι, Σας καλωσορίζουμε στο μεγαλύτερο event κλασικού και σύγχρονου χορού.

 

To B.C.C. Festival (Balkan Classic Contemporary Festival), που τελεί υπό την αιγίδα της uNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών και διοργανώνεται για τρίτη φορά στη Θεσσαλονίκη, θα λάβει χώρα το διήμερο 23 και 24 Μαρτίου 2024, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης).

 

Το Σάββατο 23/3/2024 θα διαγωνιστούν οι κατηγορίες του κλασικού χορού. Tην Κυριακή 24/3/2024 θα διαγωνιστούν οι contemporary κατηγορίες.

 

Κριτική επιτροπή θα είναι οι:

 

Ramona Palade (Romania) Vice-president of Romanian Federation of Dance Massimo Perugini (Italy) Art Director SCDP Marcello Algeri (Italy) Artistic director and choreographer Elek Tibor Zsolt (Hungary) Master of Art MA in Classical Ballet. Svetlin Ivelinov (Bulgaria) Artistic Director of the International Ballet Festival – Varna

 

Όλοι οι κριτές θα απονέμουν υποτροφίες στους χορευτές που θα ξεχωρίσουν με τη παρουσία τους. 

 

 

Για πρώτη φορά, στο BCCFest 24, θα είναι διαφορετική η επιτροπή των κριτών στο contemporary και στο κλασικό.

 

Στο B.C.C.Fest, πρεσβεύουμε την άποψη ότι η διάκριση απαιτεί ομαδική δουλειά που γίνεται τόσο από το χορευτή που διακρίνεται, όσο και από τον/την δάσκαλο/α του. 

 

Για αυτό το λόγο όλες οι υποτροφίες σπουδών που δίνει το B.C.C.Fest, τελούν υπό την αίρεση, ότι ο/η σπουδαστής/τρια, θα συνεχίσει τις σπουδές στη σχολή με την οποία έλαβε μέρος στο διαγωνισμό. 

 

Σε περίπτωση διακοπής φοίτησης ή μετεγγραφής, τότε η υποτροφία αυτοδικαίως απονέμεται στον αμέσως επόμενο στη βαθμολογική κατάταξη. Εν κατακλείδι, Οι χορευτές που λαμβάνουν κορυφαίες βαθμολογίες, κερδίζουν υποτροφίες, ώστε να συνεχίσουν τις σπουδές τους στις σχολές όπου φοιτούν.

 

Το B.C.C.Fest θα απονείμει 500€ στη χορογραφία που θα πάρει την υψηλότερη βαθμολογία τη πρώτη μέρα που θα διαγωνίζονται τα μπαλέτ 250€ στη χορογραφία που θα πάρει την δεύτερη υψηλότερη βαθμολογία τη πρώτη μέρα που θ διαγωνίζονται τα μπαλέτα 500€ στη χορογραφία που θα πάρει την υψηλότερη βαθμολογία τη δεύτερη μέρα που θα διαγωνίζονται το contemporary 250€ στη χορογραφία που θα πάρει την δεύτερη υψηλότερη βαθμολογία τη δεύτερη μέρα που θα διαγωνίζονται τo contemporary.

 

ΝΕΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ !!!    

 

Απευθύνεται αποκλειστικά σε χορευτές οι οποίοι πρόκειται να δώσουν, εισαγωγικές εξετάσεις για οποιαδήποτε Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού κατά την εξεταστική περίοδο του 2024, όπως θα ανακοινωθεί από το Υπουργείο Πολιτισμού.

 

Η επιτροπή θα βαθμολογήσει τους υποψήφιους και θα τους κατατάξει σε θέσεις, πρώτος, δεύτερος, τρίτος κτλ.

 

Στο καλύτερο/η χορευτή/τρια της κατηγορίας το B.C.C.Fest θα απονείμει υποτροφία σπουδών αξίας 1000€!!!

 

Η υποτροφία θα δοθεί με voucher σπουδών και θα εκταμιευθεί από τον/την χορευτή/τρια, έπειτα από την επιτυχία του στις εισαγωγικές εξετάσεις του ΥΠ.ΠΟ. Το voucher σπουδών θα δοθεί στη σχολή της αρεσκείας του χορευτή, έναντι των διδάκτρων του.

 

Στην ίδια κατηγορία, προσθετικά στο χρηματικό B.C.C.Fest η Ανώτερη Σχολή Χορού Αριστέα Λίτου προσφέρει μία ΕΤΗΣΙΑ ΥΠΟΤΡΟΦΙΑ αξίας 3500€. Στην ίδια κατηγορία Ανώτερη Σχολή Χορού Φύλλις Μάντζιαρη, προσφέρει ΕΚΠΤΩΣΗ 25%

 

Μετά τις κατηγορίες κλασικού χορού, το Σάββατο 23/3/2024, θα λάβει χώρα το Galla.

 

Φέτος θα ανέβει η παράσταση La Sylphide. Οι χορευτές θα πλαισιώσουν τους Jorge Barani - Aneliya Dimitrova οι οποίοι είναι σολίστ της Όπερα Stara Vagora.

 

Την παράσταση επιμελείται ο κύριος Yuri Tcvetkov .Τα κοστούμια τα χορηγούν οιStage Door Costumes και η Fairy Creations.

 

Εισιτήρια για το La Sylphide μπορείτε να προμηθευτείτε μέσα από τη πλατφόρμα viva, στο παρακάτω σύνδεσμο https://www.tch.gr/default.aspx?lang=el-GR&page=3&tcheid=3106

 

Παράλληλα στο B.C.C. Festival Θα υπάρξει κύκλος σεμιναρίων τα οποία θα απευθύνονται σε όλους τους χορευτές,ερασιτέχνες και επαγγελματίες, και θα διεξαχθούν τις ημέρες του φεστιβάλ.

 

ΕΝΑΡΞΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ.

 

To REGISTRATION ξεκίνησε !! Κλείσιμο συμμετοχών 3/3/2024. Μπορείτε να κάνετε το registration στο παρακάτω σύνδεσμο https://contaste.pro/eng/50398?register

 

Εισιτήρια και κρατήσεις θέσεων μπορείτε να κάνετε στους παρακάτω συνδέσμους Σάββατο 23/3 ballet competition https://www.tch.gr/default.aspx?lang=el-GR&page=3&tcheid=3104 Κυριακή 24/3 contemporary competition https://www.tch.gr/default.aspx?lang=el-GR&page=3&a p;tcheid=3105

 

Επίσης, Όλοι όσοι συμμετέχετε ή προσέλθετε ως θεατές, μπορείτε να απολαύσετε ένα γεύμα στο εστιατόριο Αγκαλίτσας στα Λαδάδικα και στην Πυλαία. Με 13€/άτομο, μπορείτε να έχετε απεριόριστο ποτό και φαγητό από μια μεγάλη ποικιλία του καταλόγου.

 

Επίσης μπορείτε να απολαύσετε το ποτό ή το καφέ σας στο τελευταίο όροφο του Μεγάρου στο μαγευτικό Allegro Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το B.C.C.Fest, τους κανονισμούς κτλ μπορείτε να βρείτε  στο site https://www.bccfest.com/.

 

Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο [email protected].

 

Επίσης μπορείτε να επισκεφτείτεhttps://www.youtube.com/watch?v=IPo7xj9H5iU&list=PL3Qj_tnakIKcuO9e9A_o0BELJ95ZcIEEW&index=7.”