Ο πρώην δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος, με ανάρτηση του στα social media, αποχαιρετά την τοπική αυτοδιοίκηση που υπηρέτησε για 30 χρόνια.

 

 

Ο κ. Τσομπανόπουλος ανέφερε αναλυτικά τα εξής:

“Ένας κύκλος, της συμμετοχής μου, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, κλείνει.

 

Τριάντα χρόνια ενασχόλησης, με τα κοινά, (1991-1994 Κοινοτικός σύμβουλος Χρυσοχωρίου), (1999-2006 πρώτος Δημοτικός σύμβουλος Χρυσούπολης), (2007-2010 πρώτος Νομαρχιακός σύμβουλος Καβάλας),(2011-2014 επικεφαλής αντιπολίτευσης Δήμου Νέστου), (2014-2019 Δήμαρχος Νέστου), (2019 -2023 επικεφαλής μείζονος αντιπολίτευσης Δήμου Νέστου).

 

Δοθείσης της ευκαιρίας, θα ήθελα, να εκφράσω τις ευχαριστίες μου, σε όλες και όλους, με τους οποίους συνεργάστηκα, όλα αυτά τα χρόνια.

 

Σε όλες και όλους, τους υποψηφίους, συμβούλους μου, στις τρεις εκλογικές αναμετρήσεις, για τον Δήμο Νέστου, τις χρονιές 2010, 2014, 2019, που πίστεψαν στο όραμά μου και με εμπιστεύτηκαν, ανιδιοτελώς.

 

Σε όλες τις συμπολίτισσες και όλους τους συμπολίτες, που στήριξαν την υποψηφιότητά μου, στις τρεις αναμετρήσεις, δίνοντάς μου, ποσοστά 48,5% (2010), 55% (2014) και 46% (2019).

 

Ιδιαίτερα, την οικογένειά μου, (την γυναίκα μου, τα παιδιά μου, τους αείμνηστους γονείς μου και τον αδελφό μου), που ήταν όλα τα χρόνια της ενασχόλησής μου, αρωγοί, στις αποφάσεις μου, στερώντας τους, αρκετό χρόνο, από την παρουσία μου.

 

Προσπάθησα, να βάλω ένα λιθαράκι, για την βελτίωση της καθημερινότητας των συμπολιτών μας και την ανάπτυξη αυτού του τόπου.

 

Οι προθέσεις μου, ήταν ειλικρινείς. Υπερασπίστηκα, το σύνθημά μου, για οικονομία και μείωση της σπατάλης του δημόσιου χρήματος.

 

Πιθανόν ήμουν, περισσότερο, ρομαντικός, για την εποχή μας….

 

Πιθανόν, να πίστεψα, ότι μπορώ, να καταργήσω, στερεότυπα και να αλλάξω νοοτροπίες, που αποτελούν τροχοπέδη, στην ανάπτυξη και την πρόοδο.

 

Ωστόσο, δεν κατέστειλα, ποτέ, την σημαία, της ηθικής, του σεβασμού των αξιών, της ταπεινότητας, της αξιοκρατίας και της αξιοπρέπειας.

 

Πολλές ήταν οι φορές, που ανέτρεχα, στην ρήση… ‘Διπλά χαιρέτα τον πεζό, όταν καβαλικέψεις, για να σε χαιρετά κι αυτός όταν θα ξεπεζέψεις..’

 

Πιστεύω ακράδαντα, ότι πρέπει να δίνουμε, την δυνατότητα, σε νέους ανθρώπους, με φρέσκες ιδέες, και να μην παραμένουμε γαντζωμένοι, στην καρέκλα της εξουσίας, διεκδικώντας, το αλάνθαστο και το αναντικατάστατο.

 

Είμαι υπέρμαχος άλλωστε, των δύο θητειών, σε οποιαδήποτε μορφή εξουσίας.

 

Ένα, όμορφο ταξίδι, τελειώνει, γεμίζοντάς μου με πολλά συναισθήματα, χαράς, πίκρας, υπερηφάνειας , απογοήτευσης, αλλά και με πολλές εμπειρίες.

 

Ελπίζω, να μην αδίκησα, πίκρανα, στενοχώρησα, ανθρώπους που συναναστράφηκα όλα αυτά τα χρόνια. Δεν ήταν στις προθέσεις μου.

 

Δεν θα εγκαταλείψω τον ενδιαφέρον μου για τον τόπο μου…

 

Θα παραμείνω ενεργός πολίτης, όπως οφείλουμε όλοι μας, στον εαυτό μας και στα παιδιά μας.”