Τιμή και ευθύνη αποτελεί για την ακαδημία μπάσκετ του ΜΠΑΣ Αγίας Βαρβάρας Καβάλας, η επιλογή της στο Δίκτυο Σωματείων του Προγράμματος Ανάπτυξης U12HealthyHoops4ALL (ηλικίες 4-12 ετών) της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, στο οποίο εντάσσεται το πρόγραμμα FunBasket  (4-8 ετών) και U12 Minibasket (9-12 ετών) της Hellenic BasketBall Federation.

 

Αναλυτικά, η ακαδημία μπάσκετ του ΜΠΑΣ Αγίας Βαρβάρας Καβάλας σχετικά αναφέρει:

 

«Η Santa είναι η μοναδική ακαδημία της πόλης μας που συμμετέχει στο πρόγραμμα αυτό ενώ σε όλη την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης έχει επιλεγεί επίσης μόνο ο ΓΑΣ Κομοτηνής.

 

Η ενεργός συμμετοχή της Ακαδημίας μας  στο Δίκτυο Σωματείων έχει ξεκινήσει ήδη με προπονήσεις που πραγματοποιούνται υπό το βλέμμα ομοσπονδιακών προπονητών αλλά και με την προετοιμασία για τις επερχόμενες εκδηλώσεις/διοργανώσεις, με πρώτη αυτή που θα πραγματοποιηθεί στις 9/12 στα Ποταμούδια.

 

Έτσι με ιδιαίτερη χαρά υποδεχθήκαμε στις προπονήσεις μας το Σάββατο 11/11 τον υπεύθυνο προπονητή της ΕΟΚ στη Βόρεια Ελλάδα  για το U12 Minibasket  Σπύρο Αγγέλου, ο όποιος παρακολούθησε τις προπονήσεις του τμήματος αγοριών 2013-2014 και κοριτσιών 2012-2014.

 

Στη συνέχεια παρακολούθησε τον αγώνα U12 της ομάδας μας με την Ε.Κ. Καβάλας.

 

Η ΕΟΚ αποδεικνύει έμπρακτα ότι δίνει ιδιαίτερη σημασία στις μικρές ηλικίες και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που συμμετέχουμε στο πιλοτικό αυτό πρόγραμμα.»