Ο Ολυμπιακός και το ελληνικό ποδόσφαιρο βυθίστηκε σε πένθος την Τρίτη (07/11), καθώς έγινε γνωστό πως έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών ένας από τους σημαντικότερους επιθετικούς που έχουν φορέσει και τιμήσει την ερυθρόλευκη φανέλα, ο Νίκος Γιούτσος.

 

Γεννήθηκε στις 16 Απριλίου 1942 στο Μακροχώρι Καστοριάς και μεγάλωσε στην Ουγγαρία (είχε καταφύγει εκεί ως πολιτικός πρόσφυγας μαζί με την μητέρα και την αδερφή του), με την πρώτη ομάδα της καριέρας του να είναι η ουγγρική Τσέπελ, στην οποία αγωνίστηκε για μία τετραετία (1960-64) έχοντας 11 γκολ σε 36 συμμετοχές.

 

Το καλοκαίρι του 1964 επέστρεψε στην Ελλάδα για λογαριασμό του Ολυμπιακού και εκείνη η επιλογή του ήταν που σημάδεψε την ποδοσφαιρική καριέρα του και τον έκανε γνωστό και δημοφιλή, με το "Γεώργιος Καραϊσκάκης" να είναι το σπίτι του για μία ολόκληρη δεκαετία και σε αυτό το διάστημα να κατακτάει 4 πρωταθλήματα και ισάριθμα Κύπελλα Ελλάδας, μετρώντας μάλιστα 100 γκολ σε 276 παιχνίδια.

 

Η ικανότητά του στο σκοράρισμα και το δυναμικό στιλ που τον χαρακτήριζε είχε ως αποτέλεσμα να βγει η θρυλική φράση "Έμπαινε Γιούτσο", που έγινε σύνθημα στα χείλη των οπαδών των ερυθρολεύκων και έχει παραμείνει ζωντανή στις μνήμες όλων μέχρι σήμερα.

 

πηγή: sport24.gr