Το βράδυ του Σαββάτου (31/1), η μαθήτρια του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας Χαρά Τσιπιζίδου έκανε μία εξαιρετική εμφάνιση σε συναυλία επίλεκτων νεαρών μαθητών πιάνου που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα.

Συγκεκριμένα, για πρώτη φορά φέτος ο κύκλος μουσικών εκδηλώσεων «Το piano στα forte του» διοργάνωσε συναυλία με εξέχοντες νεαρούς μουσικούς της ελληνικής κλασικής μουσικής σκηνής. «Το piano στα forte του - JUNIOR» – που επιμελείται ο διακεκριμένος πιανίστας Στέφανος Νάσος – προσκάλεσε τρεις ιδιαίτερα ταλαντούχους νέους από διαφορετικές πόλεις της Ελλάδας για να εμφανιστούν στην Αθήνα: την Κατερίνα Καταμάτζε (12 ετών) από την Αθήνα, τον Στάθη Παπαδιαμαντόπουλο (14 ετών) από τον Πύργο Ηλείας και την Χαρά Τσιπιζίδου (12 ετών) από την Καβάλα.

Οι τρεις νέοι σολίστ παρουσιάστηκαν στο Black Box Theater του Αμερικανικού Κολεγίου Ελλάδος και ερμήνευσαν έργα των Beethoven, Chopin, Tchaikovsky και Χατζιδάκι. Η Χαρά έπαιξε τρεις «μήνες» («Ιούνιος», «Αύγουστος», «Οκτώβριος») από τους δώδεκα που απαρτίζουν τη συλλογή κομματιών με τίτλο Εποχές, έργο 37α του Πιοτρ Ιλγίτς Τσαϊκόφσκι.

Υπενθυμίζουμε ότι η αριστούχος μαθήτριά μας φοίτησε επί χρόνια στην τάξη της αείμνηστης Γιαννούλας Παπάζογλου, ενώ φέτος σπουδάζει με τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Δ.Ω.Κ., Γεώργιο-Ιούλιο Παπαδόπουλο. Έχει βραβευθεί επανειλημμένως σε πολλούς πανελλήνιους διαγωνισμούς και έχει παρακολουθήσει σεμινάρια με τους Jerome Rose, Μερόπη Κολλάρου, Ερατώ Αλακιοζίδου και Λάμπη Βασιλειάδη.

Θερμά συγχαρητήρια στην μαθήτριά μας και στους γονείς της για την επιλογή της στην ομάδα των τριών επίλεκτων νεαρών σολίστ και φυσικά για την επιτυχή εμφάνισή της στην Αθήνα. Ευχόμαστε συνεχείς διακρίσεις και ελπίζουμε ότι η πορεία και η πρόοδος της Χαράς θα προσφέρει ισχυρό κίνητρο σε όλη την Οικογένεια του Δημοτικού Ωδείου.