Εξώδικο του Σωματείου Εργαζομένων του Κέντρου Υγείας Ελευθερούπολης προς την διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Ελευθερούπολης Ντι Νάπολι Κιάρα Μαρία και του διευθυντή του Τομέα ΕΚΑΒ Καβάλας Χάρη Λότη σχετικά με την απόφαση της στελέχωσης των πληρωμάτων του ΕΚΑΒ από υπαλλήλους των ΟΤΑ και στελέχη των ενόπλων δυνάμεων και της πυροσβεστικής.

 

Όπως λένε οι εργαζόμενοι είναι άκρως επικίνδυνο να αντικαθίστανται πληρώματα ασθενοφόρων, τα οποία αποτελούνται από κατάλληλα εκπαιδευμένους και έμπειρους υπαλλήλους, με ανειδίκευτα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων και της πυροσβεστικής υπηρεσίας.

 

«Δεν μπορούμε να περιμένουμε από ανθρώπους με ελλιπέστατη εκπαίδευση δύο ή τριών ημερών στα συγκεκριμένα καθήκοντα να υποκαταστήσουν πληρώματα με διετή ειδική εκπαίδευση και με συμμετοχή ετών σε σεμινάρια και επιμορφώσεις.

 

Το ίδιο ισχύει και για τις νοσηλεύτριες ή τους ιατρούς που διατάσσονται για πρώτη φορά να επανδρώσουν τα ασθενοφόρα»

 

επισημαίνουν.

 

Τονίζουν επίσης

 

«Καθ’ όλη την διάρκεια της επαγγελματικής μας πορείας επεδείξαμε συναδελφικότητα, εντιμότητα και ήθος και δεν προκαλέσαμε το παραμικρό πρόβλημα στην εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών στις οποίες υπηρετήσαμε, διατηρώντας άριστες σχέσεις τόσο με τους συναδέλφους μας και τους ασθενείς μας όσο και με τους προϊσταμένους μας.

 

Αποτελεί επομένως η τρέχουσα κατάσταση και το γεγονός ότι αναγκαζόμαστε να αποστείλουμε εξώδικη δήλωση, πρωτόγνωρο φαινόμενο για εμάς».

 

Οι εργαζόμενοι ζητούν μεταξύ άλλων να παραμένει καθήκον αλλά και αποκλειστικό δικαίωμα τους, η εργασία στο χώρο της δημόσιας υγείας ως επιστημονικά καταρτιζόμενοι.