Άγνωστοι άνοιξαν πυρ και σκότωσαν τον φρουρό ασφαλείας του καναλιού.

 

Σοκαρισμένη βρήκε η Δευτέρα την Αλβανία, καθώς τα ξημερώματα τα γραφεία του μεγαλύτερου τηλεοπτικού σταθμού της χώρας δέχτηκαν επίθεση, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό ενός 60χρονου άντρα.

 

Συγκεκριμένα, νεκρός από σφαίρες καλάσνικοφ έπεσε ένας φρουρός ασφαλείας του Top Channel, όταν δέχτηκε επίθεση από αγνώστους που πυροβόλησαν προς το μέρος του.

 

Όλα συνέβησαν τα ξημερώματα όταν τζιπ μάρκας Range Rover, με κλεμμένες πινακίδες, πέρασε έξω από το κτίριο που στεγάζεται το μέσο ενημέρωσης, και άνοιξε πυρά κατά των φρουρών. Θύμα της επίθεσης ήταν ο φύλακας, Παλ Κόλα, 60 ετών.

 

Το σοβαρό αυτό γεγονός έχει καταδικαστεί από τα ανώτατα θεσμικά όργανα και τους πολιτικούς της χώρας μας, οι οποίοι ζητούν απαντήσεις και ανάληψη ευθύνης των δραστών το συντομότερο δυνατό.

 

Πλήγμα στη Δημοκρατία

 

Με ανακοίνωση Τύπου, η Αρχή Οπτικοακουστικών Μέσων Ενημέρωσης (ΑΜΑ) καταδίκασε το εγκληματικό γεγονός, τονίζοντας ότι «το χτύπημα σε περιβάλλον ΜΜΕ αποτελεί πλήγμα για τη δημοκρατία, την ελευθερία του λόγου και της σκέψης». 

 

Η ΑΜΑ εκφράζει τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια του Παλ Κόλα, ενώ καλεί τα όργανα επιβολής του νόμου να οδηγήσουν τους δράστες στη δικαιοσύνη.

 

Με μεγάλη ανησυχία καταγγέλλει η Αρχή Οπτικοακουστικών Μέσων Ενημέρωσης το χθεσινοβραδινό γεγονός, όταν το κτίριο της τηλεόρασης του Top Channel έγινε αντικείμενο ένοπλης επίθεσης, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του υπάλληλος της ασφάλειας. Η επίθεση σε περιβάλλον μέσων ενημέρωσης είναι επίθεση στη δημοκρατία, την ελευθερία του λόγου και της σκέψης.

 

Το ΑΜΑ εκφράζει τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του υπαλλήλου που έχασε τη ζωή του από αυτή την απαράδεκτη επιθετικότητα και στέκεται δίπλα σε όλη την τηλεοπτική ομάδα σε αυτές τις δύσκολες στιγμές.

 

πηγή: makthes.gr