Οι παρατάξεις ΠΑΤΡΙ.Δ.Α. του Κωνσταντίνου Μπογδάνου και Πατριωτική Ένωση του Πρόδρομου Εμφιετζόγλου ανακοίνωσαν πως θα συνεργαστούν και θα συμμετάσχουν μαζί στις βουλευτικές εκλογές του 2023.

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση των παρατάξεων αναφέρει τα εξής:

 

“Η ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ κατόπιν συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου της αποφάσισε σήμερα την αποδοχή της πρότασης της ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ-Πρόδρομος Εμφιετζόγλου για συνεργασία στις επόμενες εκλογές.

 

Ο πρόεδρος της ΠΑΤΡΙ.Δ.Α, ανεξάρτητος βουλευτής Α Αθήνας, Κωνσταντίνος Μπογδάνος, αναλαμβάνει τα καθήκοντα του αντιπροέδρου του κοινού σχήματος, ενώ οι αξιωματούχοι της ΠΑΤΡΙΔΑ εντάσσονται στον κοινό μηχανισμό και άπαντες οι υποψηφιοί της στο κοινό ψηφοδέλτιο. Στελέχη, υποψήφιοι, η συστατικά κόμματα, που δεν αποδέχονται την κατά πλειοψηφία 9-1 του κορυφαίου οργάνου του κόμματος, αναστέλλουν τη συστράτευσή τους με την ΠΑΤΡΙΔΑ.

 

Η συμπόρευση των δύο κομμάτων μας αποτελεί μόνο την αρχή ενός μεγάλου συνασπισμού υπό τη γενική ονομασία «ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ». Ο συνασπισμός ήδη έχει τη στήριξη και την επιδοκιμασία και των κομμάτων Ελληνική Ανατροπή, Πατριωτικός Σύνδεσμος, ΕΛΚΙΣ, Ενωμένη Ελλάδα-Νέα Ευρώπη, Εθνικό Πατριωτικό Κόμμα Ελλάδος, την στήριξη της Επιτροπής Ελληνισμού, του Ελληνικού Τμήματος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος των ΗΠΑ, του Ελληνο-Ρωσσο-Αρμενικού Συλλόγου Φιλίας, ενώ συνοδεύεται από γενικό, ανοιχτό κάλεσμα σε κάθε κόμμα, φορέα και προσωπικότητα του πατριωτικού χώρου, ώστε να συμπηχθεί επιτέλους ο πατριωτικός συνασπισμός που έχουν ανάγκη η Ελλάδα και οι Έλληνες.

 

Ο μαρασμός και η παρακμή του Έθνους μπορούν και πρέπει να ανακοπούν. Στην προσπάθεια αυτή δεν χωρούν προσωπικές επιδιώξεις, εγωισμοί και υστεροβουλίες, ούτε επιτρέπεται «πατριωτικά» κόμματα να εξυπηρετούν την στόχευση της κυβέρνησης, που είναι να υπάρξουν πολλά εκτός βουλής κόμματα, τα ποσοστά των οποίων ρίχνουν τον πήχυ της αυτοδυναμίας για το πρώτο κόμμα. Στόχος στην πολιτική είναι μόνον ένας: Η ισχυρή παρουσία στη βουλή και ο αγώνας μέσα από την θεσμική εκπροσώπηση. Όλες και όλοι τιθέμεθα προ των ευθυνών μας.”