Ψήφισμα συμπαράστασης υπέγραψαν τα σωματεία εργαζόμενων για να δηλώσουν ότι βρίσκονται στο πλευρό των αγροτών,

 

Συγκεκριμένα αναφέρουν:

 

Τα Δ/Σ των Σωματείων που υπογράφουμε αυτό το ψήφισμα συμπαράστασης, δηλώνουμε πως στεκόμαστε στο πλευρό των βιοπαλαιστών αγροτών που αγωνίζονται για την επιβίωσή τους και καλούμε και τα υπόλοιπα σωματεία και φορείς, τον λαό της περιοχής, να δείξει έμπρακτα την αλληλεγγύη του.

 

Οι βιοπαλαιστές αγρότες  παλεύουν με νύχια και με δόντια γιατί το εισόδημά τους συρρικνώνεται διαρκώς από το τεράστιο κόστος παραγωγής, τις υπέρογκες αυξήσεις στο ρεύμα, στα αγροτικά εφόδια, στα καύσιμα. Αναγκάζονται να πουλήσουν τα προϊόντα τους σε εξευτελιστικές τιμές, ενώ μετά τα αγοράζουμε όλοι μας πανάκριβα.

 

Τα αιτήματα των αγροτών είναι πέρα για πέρα δίκαια, γιατί θέλουν να ζουν με αξιοπρέπεια. Το ίδιο έχουμε ανάγκη οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι και οι συνταξιούχοι. Γι’ αυτό και παλεύουμε για αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, για σύγχρονα εργασιακά δικαιώματα, για να έχουμε φθηνό ρεύμα, θέρμανση, βασικά αγαθά και φάρμακα.

 

Ενώνουμε τις δυνάμεις μας, όπως και στην απεργία στις 9 Νοέμβρη, απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική και σε αυτούς που μας υπόσχονται προεκλογικά λύσεις.

 

Όμως το ξέρουμε καλά πως κάθε κυβέρνηση παίρνει την σκυτάλη από την προηγούμενη. Την επόμενη μέρα επιφυλάσσουν για το λαό φτώχεια, ακρίβεια, ερημωμένα χωριά, διαλυμένες κοινωνικές δομές και για τους επιχειρηματικούς ομίλους αμύθητα κέρδη.

 

ΜΟΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ Ο ΑΓΩΝΑΣ

 

 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΚΑΒΑΛΑΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ ΟΙΛ «ΤΟ ΒΑΡΕΛΙ»

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΒΦΛ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ – ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ – ΘΑΣΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ Ν. ΚΑΒΑΛΑΣ

ΝΤ ΑΔΕΔΥ Ν. ΚΑΒΑΛΑΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ Ν. ΚΑΒΑΛΑΣ «Η ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ»

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΒΦΛ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΟΑΕΕ Ν. ΚΑΒΑΛΑΣ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ

(δελτίο Τύπου)