Ο Σύνδεσμος Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Καβάλας, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας, την Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Καβάλας και την Διεύθυνση Δασών Καβάλας διοργανώνει την Εικαστική δράση με τίτλο «το δάσος που λαχτάριζες».

 

Στο πλαίσιο αυτό, προσκαλεί τις μαθήτριες και τους μαθητές των Γυμνασίων και των Λυκείων του Νομού Καβάλας να δημιουργήσουν   πρωτότυπα έργα τέχνης ζωγραφικής, φωτογραφίας, κολάζ, κλπ με θέμα το δάσος σε όλες του τις εκφάνσεις. Το δάσος όπως το φαντάζεται, το ονειρεύεται, το λαχταρά καθένας.

 

Η  τεχνοτροπία είναι ελεύθερη, υποχρεωτικά όμως τα παραδοτέα έργα θα πρέπει να έχουν μέγιστη διάσταση τα 40 εκ. και η καθεμία δημιουργία να είναι σε πλαίσιο (τελάρο ή κορνίζα) έτοιμο να αναρτηθεί. Ο τίτλος της δράσης προέρχεται  από το ποίημα του ΜΙΛΤΙΑΔΗ ΜΑΛΑΚΑΣΗ "Το δάσος που λαχτάριζες" .

 

Μετά από την ολοκλήρωσή τους από τους μικρούς καλλιτέχνες τα έργα θα συγκεντρωθούν σε κάθε σχολική μονάδα και θα παραδοθούν στην  ΣΤΕΓΗ του ΣΦΓΤ Καβάλας (Κύπρου 16, Καβάλα 654 με καταληκτική ημερομηνία την 01 Μαρτίου 2023.

 

Στη συνέχεια θα διοργανωθεί έκθεση των έργων αυτών, στο ισόγειο της Μεγάλης Λέσχης Καβάλας, η οποία θα εγκαινιαστεί στις 21 Μαρτίου 2023, παγκόσμια ημέρα του Δάσους,  θα διαρκέσει μια εβδομάδα και η πρόσβαση θα είναι ελεύθερη στο κοινό.

 

Στην περίπτωση μεγάλου πλήθους έργων, θα συγκροτηθεί καλλιτεχνική επιτροπή η οποία  θα επιλέξει τα πιο ενδιαφέροντα για να συμμετάσχουν στην έκθεση.

 

Η εικαστική δράση αποσκοπεί στη δημιουργία ενός πνεύματος ενεργούς συμμετοχής, καλλιτεχνικής έμπνευσης και ζωτικής ενθάρρυνσης για τα παιδιά μας. Τα παιδιά ζωγραφίζουν, παίζουν, παροτρύνονται να ρωτήσουν, να ανακαλύψουν, να εκφραστούν καλλιτεχνικά, να θαυμάσουν τη φύση, να την αγαπήσουν και να την προβάλουν μέσα από τα δικά τους έργα.

 

Η Διεύθυνση Δασών Καβάλας θα θέσει υπό την αιγίδα της την εικαστική δράση η οποία έχει σα στόχο της να φέρει το δάσος πιο κοντά στα παιδιά, ώστε να το αγαπήσουν ακόμη περισσότερο.

(δελτίο Τύπου Συνδέσμου Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών)