γράφει ο

Τάσος Αποστολίδης

 

Ο άλλοτε «ισχυρός άνδρας» του ΑΟΚ, που «έφυγε νύχτα» από την ομάδα και την πόλη, επιστρέφει στον τόπο, αυτή τη φορά με την επένδυση real estate στο οικόπεδο-φιλέτο στην «Αλάνα» στη Νέα Ηρακλείτσα.

 

Ο ιρανικής καταγωγής επιχειρηματίας που μεγάλωσε και δραστηριοποιείται στον Καναδά στον τομέα των στεγαστικών δανείων και υποθηκών, εμφανίστηκε ως «κομήτης» το καλοκαίρι του 2021 στην Καβάλα, ως η μοναδική ελπίδα για να διασωθεί η ιστορική ομάδα ποδοσφαίρου της πόλης.

 

Τα στοιχεία για την επιχειρηματική του δραστηριότητα στον Καναδά δεν προέρχονται από πολλές πηγές. Ως εκ τούτου είναι πιο ασφαλή τα συμπεράσματα που μπορεί να έχει κάποιος από το διάστημα παρουσίας του στην Καβάλα, κατά τα οποίο ειπώθηκαν και γράφτηκαν από τον ίδιο αμέτρητα πράγματα.

 

Ο Χαντιτάτζι έκανε «ντεμπούτο» στην περιοχή εξαπολύοντας αιχμές σε βάρος των ιδιοκτητών της ομάδας, πριν καλά καλά την αναλάβει.

 

Η αλήθεια είναι ότι δαπάνησε χρήματα. Όχι όσα ανέμενε η πόλη, αλλά έβαλε το χέρι στην τσέπη. Με… δισταγμό, είναι η αλήθεια.

 

Με το που ανέλαβε, η κριτική ήταν εστιασμένη στον δήμο Καβάλας επειδή… δεν είχε ανακαινίσει τις τουαλέτες του γηπέδου.

 

Πέρα από την μη αναμενόμενη συμπεριφορά που δεν θύμιζε εκατομμυριούχο, ο Χαντιτάτζι διεμήνυε ότι θα μείνει στην Καβάλα για πολλά χρόνια, ασχέτως αγωνιστικών αποτελεσμάτων και μάλιστα υποσχόταν ότι δεν θα σταματήσει την προσπάθεια μέχρι να δει τον ΑΟΚ στη SuperLeague 1.

 

Ανάλεβε τον ΑΟΚ επισήμως τον Αύγουστο του 2021.

 

Αλλαγή πλεύσης μετά τη δημοπρασία

 

Ενώ στην τοπική κοινωνία είχε αρχίσει να εμφανίζεται ως «μεσίας» για την ποδοσφαιρική ομάδα, λίγους μήνες μετά, τον Δεκέμβρη του 2021 «χτυπά» στον διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ το ακίνητο της Νέας Ηρακλείτσας με 18,5 εκατομμύρια ευρώ, δηλαδή με τα διπλάσια χρήματα από το ποσό εκκίνησης.

 

Έχοντας εξασφαλίσει την έκταση που ήθελε για το σχέδιο real estate, λίγους μόλις μήνες μετά, τον Ιούλιο του 2022 αποχωρεί ξαφνικά από τον ΑΟΚ αφήνοντας τους πάντες σύξυλους αφού δεν τήρησε καμία από τις υποσχέσεις που είχε δώσει επανειλημμένα και με την ίδια έμφαση στην πόλη και τους φιλάθλους.

 

Νωρίτερα, τον Μάιο του 2022, κάτι περίεργο συνέβη που πολλοί το είχαν εκλάβει ως προαναγγελία «αναχώρησης». Ο ίδιος δημοσίευσε μια φωτογραφία του με τον ισχυρό άνδρα της ΑΕΚ Δημήτρη Μελισσανίδη, λέγοντας ότι θα συνεργαστούν στην επένδυση της Νέας Ηρακλείτσας.

 

"Θα έπρεπε να το γιορτάζετε,

όχι να ασκείτε κριτική"

 

Ο καιρός πέρασε, νεότερα για την «Αλάνα» δεν υπήρξαν, ώσπου ο Χαντιτάτζι μέσω του λογαριασμού του στο facebook ανακοίνωσε το πρόγραμμα “Hamptons Greece” που δεν είναι σχεδόν τίποτα άλλο παρά ανέγερση εργολαβικών κατοικιών με στόχο αλλοδαπούς αγοραστές με βαρύ πορτοφόλι, που θέλουν να εξασφαλίσουν «χρυσή βίζα».

 

Σημειώνεται ότι διαχειριστικοί έταιροι στο εγχείρημα Χαντιτάτζι (managing partners) από την Ελλάδα εμφανίζονται στην σχετική ιστοσελίδα οι κ. Σταύρος Κούρος και Νίκος Μαυρομάτης.

 

Απαντώντας στην κριτική που έχει ασκηθεί για τα περιβόητα ελληνικά «Hamptons» ο Χαντιτάτζι ήταν για άλλη μια φορά… αφοπλιστικός:

 

«Πλήρωσα 18,5 εκ. € σε ανοιχτή δημοπρασία για τη γη που είχε τιμή εκκίνησης 9 εκατομμύρια. Θα έπρεπε να είναι αντικείμενο εορτασμών και υποστήριξης και όχι αντικείμενο επιθέσεων».

 

 ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πως μπορεί να εισπράξει 200 εκ. ευρώ μέσα σε 2 μήνες, πριν καλά καλά πέσουν τα πρώτα μπετά