γράφει ο 

Αποστόλης Μπαμπατζίκος

 

Οι έξι από τις επτά αναμετρήσεις της 7ης αγωνιστικής της Α’ ΕΠΣ Καβάλας διεξήχθησαν το Σάββατο.

 

Στο Ακροβούνι ο τοπικός Ατρόμητος υποδέχθηκε την Αναγέννηση Λιμεναρίων με το τελικό σκορ να φτάνει στο 4-4, μετά από ένα εντυπωσιακό παιχνίδι. Ο Βουζουλίδης έκανε το 1-0 στο 12’ για το Ακροβούνι, το 1-1 έγινε στο 27’ με αυτογκόλ, με τα Λιμενάρια να κάνουν και το 1-2 με εντυπωσιακή ενέργεια του 16χρονού Κουμλιά στο 32’. Οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν στο 45’ πριν το ημίχρονο με τον Βακιρτζή, με τον ίδιο παίκτη να κάνει στο 58’ την ανατροπή σε 3-2. Στο 60’ ο Αγγελίδης με πέναλτι έγραψε το 3-3, ενώ νέα ανατροπή έκανε ο Ρεγκέρς στο 74’. Το τελικό σκορ στο “τρελό” αυτό παιχνίδι διαμόρφωσε ο Χωλίδης με φοβερό μακρινό σουτ στο 82’. Το Ακροβούνι έχει πολλά παράπονα από τον πρώτο διαιτητή, τον κ. Βαρελτζίδη, για τη φάση του πέναλτι και όχι μόνο. Τονίζουν οι γηπεδούχοι πως ήταν ο χειρότερος διαιτητής που πέρασε από το γήπεδο της ομάδας, και πως θα ζητήσουν να μην ξανασφυρίξει τον Ατρόμητο σε άλλο παιχνίδι. Οι φιλοξενούμενοι υπογραμμίζουν πως το πέναλτι ήταν καθαρό και πως η διαιτησία ήταν πολύ καλή.

 

Στο Βερούλειο η ΑΕΚ Καβάλας ηττήθηκε με 2-3 από τον Αετό Οφρυνίου με ανατροπή. Η ΑΕΚ προηγήθηκε με τον Χρυσικό με πέναλτι, και παρότι έμεινε με 10 παίκτες στο 40’ πέτυχε και το 2-0 στο 50’ με τον Άγγο. Από κει και πέρα ο Αετός πίεσε, έκανε φάσεις και κέρδισε με 2-3 με γκολ των Ευαγγέλου, Καλτσίδη και Καραγιαννίδη.

 

Στην Πέραμο σημαντικό διπλό πήρε ο Άρης Πηγών με 0-3 απέναντι στον Βρασίδα Νέας Περάμου και παρέμεινε στην κορυφή. Στο πρώτο ημίχρονο δύο γκολ πέτυχε ο Δουμάνης, ενώ στο δεύτερο μέρος σκόραρε ο Αθανασάκης.

 

Στο Χρυσοχώρι ο Απόλλων νίκησε με 2-0 τον ΠΑΟΚ Αγίου Ανδρέα. Στο 20’ ο Σαρηγιαννίδης έκανε το 1-0, ενώ το τελικό 2-0 πέτυχε ο Ηλίας Μαρκάκης στο 90’.

 

Ο Ατρόμητος Χαλκερού υποδέχθηκε το Βυζάντιο Κοκκινοχώματος, με τους φιλοξενούμενους να παίρνουν σημαντικό τρίποντο νικώντας με 0-2. Ο Καλλιντέρης στο πρώτο ημίχρονο αστόχησε σε πέναλτι αλλά στην επαναφορά σκόραρε για το 0-1. Το 0-2 πέτυχε ο Κουτσογιαννάκης στο 65’ μετά από εντυπωσιακή προσπάθεια του Βλάχου. Το Χαλκερό έμεινε με δέκα παίκτες στο 55’.

 

Ο Ορφέας Ελευθερούπολης νίκησε με 3-0 τον Κεραυνό Ελευθερών. Ο Λουίζ Μπαιρακτάρη έκανε το 1-0 στο πρώτο ημίχρονο, ενώ στο δεύτερο μέρος πέτυχαν άλλα δύο τέρματα οι Βακιρτζής με πέναλτι και Κυγάης. Ο Ορφέας έφτασε στους 19 βαθμούς και μοιράζεται την κορυφή με τον Άρη Πηγών.

 

 

Α’ ΕΠΣ Καβάλας - 7η αγωνιστική

 

 

Σάββατο – 03/12/2022

 

Ατρόμητος Ακροβουνίου - Αναγέννηση Λιμεναρίων  4-4

 

ΑΕΚ Καβάλας - Αετός Οφρυνίου  2-3

 

Βρασίδας Ν. Περάμου - Άρης Πηγών  0-3

 

Απόλλων Χρυσοχωρίου - ΠΑΟΚ Αγίου Ανδρέα  2-0

 

Ατρόμητος Χαλκερού - Βυζάντιο Κοκκινοχώματος  0-2

 

Ορφέας Ελευθερούπολης - Κεραυνός Ελευθερών  3-0

 

 

Κυριακή – 04/12/2022 

 

14:00 Δόξα Θεολόγου - Α.Ο. Ποταμιάς