Νέος κύκλος εργαστηριακών μαθημάτων για ενήλικες στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ. με βάση το σωματικό θέατρο και το θέατρο της επινόησης, το θεατρικό παιχνίδι και τη δουλειά ομάδας. Το εργαστήριο απευθύνεται σε ερασιτέχνες ηθοποιούς και αρχάριους που θέλουν να έρθουν σε επαφή με την τέχνη του θεάτρου και της συλλογικής έκφρασης. Ο κύκλος των μαθημάτων περιλαμβάνει ασκήσεις συγκέντρωσης και προετοιμασίας, παιχνίδια εμψύχωσης ομάδας και αυτοσχεδιασμούς, ατομικούς και ομαδικούς.

 

Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να ασκήσουν τα εκφραστικά τους μέσα (σώμα, λόγο, φωνή), να αμβλύνουν τη φαντασία και τη διαθεσιμότητα τους, να διασκεδάσουν και να εκτονωθούν εκφραζόμενοι δημιουργικά, αλλά και να δουλέψουν από κοινού για έναν κοινό στόχο, καθώς στο τέλος του εργαστηριακού κύκλου θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους μπροστά στο κοινό.

 

Τα μαθήματα πραγματοποιούνται στο Αμφιθέατρο του Τελλογλείου Ιδρύματος Τεχνών Α.Π.Θ. κάθε Δευτέρα 18:00-21:00, ξεκινώντας από τη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015 και έως τη Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016.

 

Κόστος συμμετοχής: 30 ευρώ / μήνα.

 

Πληροφορίες-εγγραφές: 2310 991610 και 2310 24711 Δευτέρα έως Παρασκευή:10 πμ - 2 μμ

 

Εμψυχώτρια: Λένα Πετροπούλου, Ηθοποιός- Σκηνοθέτης (μέλος Σ.Ε.Η.) Βιογραφικό σημείωμα Λένα Πετροπούλου

Γεννήθηκε στη Δράμα. Ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη από το 1996. Αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του ΑΠΘ, ενώ παρακολούθησε τετραετή κύκλο θεατρικών σπουδών στο Εργαστήρι της Πειραματικής Σκηνής της Τέχνης του Θεάτρου Αμαλία, καθώς και μαθήματα σωματικού θεάτρου και αυτοσχεδιασμού με τη διεθνή ομάδα Complicité, σεμινάρια κινησιολογίας και ινδικού χοροθεάτρου, καθώς και μαθήματα λόγου και φωνής. Είναι μέλος του Σ.Ε.Η. (Σύλλογος Ελλήνων Ηθοποιών). Έχει συνεργαστεί επί σειρά ετών με τον παιδικό θίασο της Κάρμεν Ρουγγέρη στη Θεσσαλονίκη και από το 2008 έχει δημιουργήσει την ομάδα παιδικού θεάτρου και εκπαιδευτικών προγραμμάτων «Σκοινί-Κορδόνι» συστήνοντας σε μικρούς και μεγάλους τα παραμύθια του Ποιητιτή, σε δικά της κείμενα και σκηνοθεσία. Έχει συμμετάσχει ως ηθοποιός σε πολλές παραστάσεις : «Ο Επιστάτης», «Καλά Χριστούγεννα κύριε Σκρούτζ», «Ελεύθερη Πτώση», «Νεκρόδειπνος», «Ιστορίες Πείνας», «Τί λαός, τί Κολωνάκι», «Φτυστός ο μακαρίτης», «Δε μετρώ» κ.α. Επίσης έχει λάβει μέρος σε πολλές performances και παραστάσεις δρόμου ως ηθοποιός και ως σκηνοθέτης. Από το 2010 σκηνοθετεί, γράφει και παραδίδει μαθήματα σωματικού θεάτρου και αυτοσχεδιασμού για την ομάδα NoVan Theatre Group, της οποίας είναι ιδρυτικό μέλος. Πρόσφατες δουλειές της ομάδας είναι «Dirty Fairy and the Tales», «Εις τους πέντε δρόμους», «Τhe one round show», «Το έγκλημα Κ», «Ουρανός ανάμεσα», «Λόγια της ποταμίδας», «Απόψε στο Στράτφορντ » κ.α. Συνεργάζεται, επίσης, και εμψυχώνει ομάδες στο Θέατρο Σοφούλη, σε σχολές χορού/ musical (τμήμα υποκριτικής), αλλά και οργανώνει σεμινάρια σωματικού θεάτρου και αυτοσχεδιασμού για πολιτιστικούς συλλόγους και δραματικές σχολές της πόλης. Τέλος, συνεργάζεται από το 2009 με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου και Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης ως σκηνοθέτης των Τελετών Έναρξης και Λήξης