Η εστίαση διανύει μία από τις δυσκολότερες περιόδους της, αφού μετά από δύο χρόνια πανδημίας και περιοριστικών μέτρων, το κόστος της ενέργειας απειλεί τις επιχειρήσεις με λουκέτα.

 

Όμως όταν οι κυβερνήσεις και τα αρμόδια υπουργεία δεν μπορούν να βρούνε λύση, η φαντασία των επιχειρηματιών κάνει θαύματα. 

 

Ένα νυχτερινό κλαμπ στη Σκωτία βρήκε τρόπο να ζεστάνει το χώρο, χωρίς να χρειάζεται να πληρώσει υπέρογκα ποσά στις εταιρείες ηλεκτρικού ρεύματος και φυσικού αερίου.

 

Αφού οι θαμώνες του κλαμπ χόρευαν και διασκέδαζαν με τη ψυχή τους είπε να το εκμεταλλευτεί...

 

Με ένα σύστημα παραγωγής ενέργειας από την ενέργεια που παράγουν τα σώματα όταν χορεύουν κατάφερε να ζεστάνει το χώρο. Μάλιστα όπως υποστηρίζει ο κατασκευαστής, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για ψύξη.

 

Το σύστημα παραγωγής ενέργειας ονομάζεται Bodyheat, και η ενέργεια μεταφέρεται σε δώδεκα οπές βάθους 150 μέτρων που ανοίχτηκαν κάτω από το χώρο.

 

Η θερμότητα αυτή μπορεί στη συνέχεια είτε να χρησιμοποιηθεί άμεσα για να δροσίσει το κοινό, είτε να αποθηκευτεί κάτω από το έδαφος μέχρι να χρειαστεί για τη θέρμανση του κτιρίου.

 

Σύμφωνα με τους επιστήμονες ο κάθε άνθρωπος όταν χορεύει παράγει τουλάχιστον 500 watt και 150 όταν απλά κάθεται σε έναν καναπέ.