Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 63ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης την Κυριακή, με 78.000 θεατές να παρακολουθούν τις εκδηλώσεις. Ταινίες, masterclasses και ανοιχτές συζητήσεις κέρδισαν το ενδιαφέρον των θεατών.

 

Φέτος το Φεστιβάλ επέστρεψε δυναμικά στους φυσικούς του χώρους, προβάλλοντας συνολικά 296 ταινίες. Πρόκειται για 199 ταινίες μεγάλου μήκους, 68 μικρού μήκους, ενώ 93 ταινίες προβλήθηκαν ψηφιακά, στην online πλατφόρμα του Φεστιβάλ.

 

Εκατοντάδες ήταν οι συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν ανάμεσα σε επαγγελματίες του κινηματογραφικού χώρου από την Ελλάδα και το εξωτερικό, στο πλαίσιο των αναπτυξιακών δράσεων της Αγοράς. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία της διοργάνωσης, 559 επαγγελματίες συμμετείχαν σε περισσότερες από 400 διεργασίες, με στόχο να τις μετουσιώσουν σε νέα πρότζεκτ, σενάρια και ταινίες.

 

Έξι ήταν τα masterclasses που δόθηκαν κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, τα οποία ήταν όλα ανοιχτά στο κοινό και sold out, καθώς και 13 Agora Talks που απευθύνθηκαν στους επαγγελματίες του οπτικοακουστικού χώρου.

 

Περισσότεροι από 3.500 επισκέπτες περιηγήθηκαν στις δύο μεγάλες εκθέσεις του Φεστιβάλ «Αναπαράσταση (Anaparastasi): Reconstruction, Reenactment, Reconstitution» και «Η θάλασσα στο Λιμάνι».

 

πηγή: makthes.gr 

https://www.makthes.gr/thessaloniki-78-000-theates-parakoloythisan-to-63...