Μετά την Ντούα Λίπα ήταν η σειρά του Ροντ Στιούαρτ να απορρίψει πρόταση με περισσότερα από ένα εκατομμύριο δολλάρια για να εμφανιστεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, χώρα η οποία έχει τραβήξει τα μάτια της διεθνούς κοινότητας για τις συστηματικές διακρίσεις του έθνους σε βάρος των γυναικών και των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων, καθώς και για το υψηλό ποσοστό πρόσφατων θανάτων μεταξύ των μεταναστών εργατών σε οικοδομικά έργα.

 

Ο Βρετανός τραγουδιστής και τραγουδοποιός ισχυρίστηκε ότι «του προσφέρθηκαν πολλά χρήματα, πάνω από 1 εκατομμύριο δολάρια, για να παίξει εκεί πριν από 15 μήνες», αλλά αποφάσισε να αρνηθεί λόγω των πολιτικών αναταραχών στη χώρα. «Δεν είναι σωστό να πάω. Και οι Ιρανοί θα έπρεπε να είναι επίσης έξω για την προμήθεια όπλων», συνέχισε.

 

Νωρίτερα χθες η επίσης τραγουδίστρια Ντούα Λίπα ξεκαθάρισε τη θέση της σχετικά με την παρουσία της στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ για την τελετή έναρξης. Η ίδια ξεκαθάρισε πως δεν θα βρεθεί στο Μουντιάλ του Κατάρ όσο δεν εκπληρώνουν τις δεσμεύσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

 

«Υπάρχουν πολλές εικασίες ότι θα εμφανιστώ στην τελετή έναρξης του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ. Δεν θα τραγουδήσω και ούτε έχω συμμετάσχει ποτέ σε διαπραγματεύσεις για να εμφανιστώ. Θα επευφημήσω την Αγγλία από μακριά» και συμπλήρωσε:

 

«Ανυπομονώ να επισκεφτώ το Κατάρ όταν θα έχει εκπληρώσει όλες τις δεσμεύσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα που ανέλαβε όταν κέρδισε το δικαίωμα να φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο».

 

πηγή: makthes.gr

https://www.makthes.gr/porta-apo-gnostoys-tragoydistes-sto-pagkosmio-kyp...