Προς : κ. Προεδρο Δημοτικου Συμβουλιου Δημου Θασου

 κ. Δημαρχο Θασου

 κ.Επικεφαλη Αντιπολιτευσης

 κ.Επικεφαλείς Δημοτικων Παραταξεων

 κ. Δημοτικους Συμβουλους

 

Ίσως και να αποτελεί πανελλαδική πρωτοτυπία αλλά είναι μια δυσάρεστη πραγματικότητα που βιώνουν οι κάτοικοι της Ποταμιάς (χωριού και Σκάλας) εδώ και αρκετά χρόνια.

 

 

Δεν υπάρχει παιδική χαρά σε ολόκληρο το τοπικό διαμέρισμα της Ποταμιάς. Σε ένα χωριό όπου οι κάτοικοί του είναι πάνω από 1300 με τάσεις για αύξηση του πληθυσμού, που είναι σε ανάπτυξη και φιλοξενεί χιλιάδες επισκέπτες κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, ενώ έχει και πολυπληθέστατο Δημοτικό σχολείο.

 

 

Σε μια εποχή όπου οι νέες λαϊκές οικογένειες, τα νέα ζευγάρια, οι πολλές πολυμελείς οικογένειες που υπάρχουν στην Ποταμιά, έχουν λιγοστές δυνατότητες και επιλογές να γεμίσουν τον ελεύθερο χρόνο τους δημιουργικά για τα παιδιά τους.

 

 

Απαιτούμε από την Δημοτική αρχή να στρέψει την προσοχή της και να δημιουργήσει δύο χώρους παιδικών χαρών στη Σκάλα και το χωριό.

 

Καλούμε τους κατοίκους του χωριού, μέσα από τους συλλόγους και τους φορείς να κινητοποιηθούν για να αλλάξει αυτή η κατάσταση.

 

 

Ρωτάμε την Δημοτική αρχή αν έχει ασχοληθεί με το θέμα και αν ναι, σε ποιο στάδιο βρίσκεται. Αν δεν έχει ασχοληθεί, να στρέψει τις αρμόδιες υπηρεσίες και να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις, να χρηματοδοτήσει τις παιδικές χαρές που χρειάζονται.

 

 

Οι Σύμβουλοι                                                                                                                                                                           Χρυσάφης Νικόλαος                                                                                                                                                     Κυριατζίδου Χαρίκλεια                                                                                                                                        Λαμπρινίδης Λάμπρος

(δελτίο Τύπου)