γράφει ο

Αποστόλης Μπαμπατζίκος

 

Ξεκίνησαν το σαββατοκύριακο (29-30/10) οι αγώνες του πρωταθλήματος της δεύτερης ερασιτεχνικής κατηγορίας ποδοσφαίρου της Καβάλας.

 

 

Α’ όμιλος

 

Στον Α’ όμιλο την Κυριακή, εντυπωσιακή εκτός έδρας νίκη πέτυχε ο Μ.Α. Φιλίππων, καθώς επικράτησε με 0-5 επί της ΑΕ Πιερέων. Τα δύο πρώτα τέρματα για τους Φιλίππους τα πέτυχε ο Λόλακας, το 3ο ήταν αυτογκολ, ενώ το 4ο και 5ο τα πέτυχαν οι Αλιάι και Βασιλειάδης αντίστοιχα. Στο ημίχρονο της αναμέτρησης το σκορ ήταν 0-4. 

 

Στον Αμυγδαλέωνα η τοπική Δόξα επικράτησε με 1-0 επί της Ασπίδας Πολυστύλου με γκολ του Αβραμίδη στο 40’. Η αναμέτρηση κανονικά θα γινόταν στο Πολύστυλο αλλά έγινε αλλαγή έδρας λόγω των προβλημάτων στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου του Πολυστύλου. Την ίδια ώρα ο Μακεδονικός Αμισιανών πέρασε με 2-4 από την Ελευθερούπολη, νικώντας τον Ορφέα Ελευθερούπολης Β’.

 

 

Στις αναμετρήσεις του Σαββάτου ο ΑΣ Παγγαίου πέτυχε μεγάλη νίκη στην πρεμιέρα με 4-1 επί της Ένωσης Παγγαϊκού Δρυάδος. Τα γκολ για τους γηπεδούχους πέτυχαν οι Πετρόπουλος, Μανδουλάκης και Κεχαγιάς. Ο Νίκος Κεχαγιάς που σκόραρε δύο γκολ, πέτυχε το τρίτο τέρμα με απευθείας εκτέλεση κόρνερ, κάτι που βλέπουμε πολύ σπάνια στους αγωνιστικούς χώρους. Για τους φιλοξενούμενους σε 2-1 προσωρινά είχε μειώσει ο Μάριος Τσέχου.

 

 

Στις Κρηνίδες είχαμε μία δυνατή αναμέτρηση με τον Κεραυνό να παίρνει μία σπουδαία νίκη επί του Άρη Ζυγού με 2-1 στο φινάλε του αγώνα. Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ με τον Τσιοκαρίδη στο 20’, με τον Άρη να ισοφαρίζει στο 37’ με τον Χατζηχαραλάμπους. Το τελικό 2-1 διαμορφώθηκε στο 90’ με τον Πασχαλίδη να εκτελεί πέναλτι, με τον τερματοφύλακα Χαδόλια να αποκρούει, με τον Πασχαλίδη όμως στην επαναφορά να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα και να δίνει τη νίκη στον Κεραυνό Κρηνίδων.

 

 

Αποτελέσματα Α’ ομίλου:

 

 

ΑΣ Παγγαίο-Ένωση Παγγαιϊκού Δρυάδας 4-1

 

Κεραυνός Κρηνίδων-Άρης Ζυγού 2-1

 

ΑΕ Πιερέων-Μ.Α. Φιλίππων 0-5

 

Ορφέας Ελευθερούπολης Β’-Μακεδονικός Αμισιανών 2-4

 

Δόξα Αμυγδαλεώνα-Ασπίδα Πολυστύλου 1-0

 

 

Επόμενη αγωνιστική Α’ ομίλου (2η):

 

Δόξα Αμυγδαλεώνα - ΑΕ Πιερέων

Ορφέας Ελευθερούπολης Β’ - Ασπίδα Πολυστύλου

Ένωση Παγγαιϊκού Δρυάδος - Άρης Ζυγού

Μ.Α. Φιλίππων - Κεραυνός Κρηνίδων

Μακεδονικός Αμισιανών - ΑΣ Παγγαίο

 

 

 

 

Β’ όμιλος

 

Στον Β’ όμιλο την Κυριακή ο Ναζιανζός Ν. Καρβάλης αναδείχθηκε ισόπαλος με 2-2 με το Θεαγένη Θάσου. Το σκορ στην Καρβάλη άνοιξε ο Σιδηρόπουλος για τους γηπεδούχους, αλλά πριν την λήξη του ημιχρόνου ο Πρινς ισοφάρισε σε 1-1 για το Θεαγένη. Στο δεύτερο μέρος οι φιλοξενούμενοι έκαναν και το 1-2 με τον Σαρόγλου, με τον Ναζιανζό να ισοφαρίζει στο τελικό 2-2 με τον Γκίκα. 

 

Μία ακόμη ισοπαλία είχαμε στο παιχνίδι Καβάλα 2004-Κεραυνός Καλλιράχης. Οι γηπεδούχοι αστόχησαν σε πέναλτι στο 30’ με τον Αλέξανδρο Τόλη, αλλά μπήκαν μπροστά στο σκορ λίγο πριν την συμπλήρωση μίας ώρας παιχνιδιού με γκολ του Γιάννη Τζιώρα. Ο Κεραυνός ισοφάρισε λίγο αργότερα σε 1-1 με πέναλτι του Διονύση Αβντίου, ένα πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος και διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

 

Με 4-1 και ανατροπή επικράτησε ο Μακεδονικός Αγιάσματος εντός έδρας επί του Άρη Πρίνου. Το σκορ άνοιξε στο 10’ για τον Πρίνο ο Ερβίς Μπούικου με απευθείας εκτέλεση φάουλ, αλλά πριν το ημίχρονο το παιχνίδι είχε ανατραπεί από τον Μακεδονικό σε 2-1. Στο δεύτερο μέρος γράφτηκε το τελικό 4-1. Για τους γηπεδούχους σκόραραν οι Τσομπανίδης, Μπλιάτζε, Λώλης και Νικολόπουλος.

 

 

Το τελευταίο παιχνίδι που θα γινόταν την Κυριακή το μεσημέρι ανάμεσα σε Πανιώνιο Ξεριά και Αία Παναγίας αναβλήθηκε, καθώς όπως όλα δείχνουν η ομάδα της Παναγίας πήρε την απόφαση να μην αγωνιστεί φέτος στο πρωτάθλημα.

 

 

Το Σάββατο στο Βερούλειο υπό το φως των προβολέων ο Ηρακλής Καβάλας αναδείχθηκε ισόπαλος με 2-2 με τον ΠΑΟΚ Καβάλας. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο ημίχρονο με 0-2, με δύο γκολ του Αλέξανδρου Γαβριηλίδη. Στο δεύτερο μέρος όμως ο Ηρακλής αντέδρασε και ισοφάρισε σε 2-2 με γκολ των Μάκη Χαραλαμπίδη και Στέφανου Τάρη.

 

 

Αποτελέσματα Β’ ομίλου:

 

 

Ηρακλής Καβάλας-ΠΑΟΚ Καβάλας 2-2

 

Ναζιανζός Ν. Καρβάλης-Θεαγένης 2-2

 

Καβάλα 2004-Κεραυνός Καλλιράχης 1-1

 

Πανιώνιος Ξεριά-Αίας Παναγιάς  (αναβλήθηκε)

 

Μακεδονικός Αγιάσματος-Άρης Πρίνου 4-1

 

 

 

Επόμενη αγωνιστική Β’ Ομίλου (2η):

 

ΠΑΟΚ Καβάλας - Μακεδονικός Αμισιανών

Πανιώνιος Ξεριά - Ηρακλής Καβάλας

Θεαγένης - Κεραυνός Καλλιράχης

Άρης Πρίνου - Καβάλα 2004

Αίας Παναγίας - Ναζιανζός Ν. Καρβάλης