Μετά σχεδόν έναν μήνα από την έναρξη της σχολικής χρονιάς υπάρχουν ακόμα σχολεία κλειστά! Πολλά σχολεία σε όλη τη χώρα υπολειτουργούν λόγω των χιλιάδων κενών.

Στην ΠΕ Καβάλας τα κενά στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση είναι πλέον των 100, από τα οποία τα 40 είναι Δασκάλων και Νηπιαγωγών, δηλαδή τάξεις ολόκληρες χωρίς Δάσκαλο, ενώ στην Δευτεροβάθμια είναι  πλέον των 30, με τα περισσότερα να βρίσκονται στη Θάσο, όπου η κατάσταση είναι τραγική. 

Επειδή δε λειτουργούν υποστηρικτικές δομές (ειδικά σχολεία, τμήματα ένταξης, παράλληλη στήριξη, ενισχυτική διδασκαλία...) πολλές λαϊκές οικογένειες βρίσκονται σε απόγνωση!

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, πιστή στις εντολές της Ε.Ε., των 1ου, 2ου μνημονίων, που θα καταργούσε αλλά εφαρμόζει πιστά, και του 3ου δικού της μνημονίου, που προωθεί αντιδραστικές αλλαγές στην εκπαίδευση, τσακίζει λαϊκές οικογένειες και εκπαιδευτικούς, τα μορφωτικά και τα εργασιακά τους δικαιώματα!

Ταυτόχρονα αναδεικνύονται για άλλη μια φορά ο ρόλος της Ε.Ε. και των ευρωπαϊκών προγραμμάτων (ΕΣΠΑ και άλλων) στην εκπαίδευση, που προωθούν αποκλειστικά την ελαστική εργασιακή περιπλάνηση για τους εκπαιδευτικούς και σε κάθε περίπτωση δεν ικανοποιούν το αυτονόητο δικαίωμα της λαϊκής οικογένειας να μορφώσει τα παιδιά της.

Απαιτούμε ΤΩΡΑ πλήρη λειτουργία ΟΛΩΝ των σχολείων, με μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών.