Δήλωση του Γιώργου Καρατσιουμπάνη, μέλος ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ

 

"Οι δηλώσεις του Μπάμπη Δράκου στο ράδιο της Πρωινής είναι το λιγότερο αστείες.

 

Ο επικεφαλής της ΝΕ Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας ίσως να θεωρεί ότι βρίσκεται ήδη στην αντιπολίτευση γι'αυτό και εύχεται να ήταν διαφορετική η κατάσταση με τους αγρότες στο Παγγαίο.

 

Μετά από απανωτά ψέμματα αρκετών μηνών, όπου οι αγρότες του νομού μας άκουσαν πολλές και διαφορετικές υποσχέσεις από τα χείλη κυβερνητικών βουλευτών.

 

Μετά από δημάρχους και βουλευτές που προσπάθησαν να ελέγξουν τις αντιδράσεις των αγροτών έρχεται να μας πει ότι "το 2023 θα αλλάξει υπέρ των συμφερόντων των αγροτων".

 

Είναι όμως τραγικό και όχι αστείο, όταν διανυουμε μια περίοδο που ήδη εκατοντάδες αγρότες του νομού μας αγωνιούν για το αν θα αντέξουν να διατηρήσουν την εργασία τους και όταν βλέπουν να ερημώνουν τα χωριά από τη νεολαία που φεύγει προς αστικά κέντρα και εξωτερικό.

 

Είναι επικίνδυνο όταν όχι μόνο στο νομό μας, αλλά πανελλαδικά, η στήριξη της κυβέρνησης στο πρωτογενή τομέα είναι ελλειπής και αυτή κατευθύνεται μόνο στους μεγάλους και όχι στους μικρούς παραγωγούς.

 

Είναι επικίνδυνο διότι ακόμη και στη περίοδο που διανύουμε, με την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και τη γενικευμένη αύξηση σε όλα τα είδη πρώτη ανάγκης αλλά και σε βασικά αγαθά όπως η ενέργεια-που η κυβέρνηση Μητσοτάκη ιδιωτικοποιεί και υποβαθμίζει παράλληλα προς όφελος φιλικών της προσώπων που έχουν τις ιδιωτικές εταιρείες παροχής ενέργειας - συνεχίζει η χώρα μας να βρίσκεται στη κορυφή της πιο ακριβής χώρας στην ΕΕ για το κόστος προμήθειας ρευματος σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία (Eurostat).

 

Παράλληλα το νέο σύστημα τιμολόγησης Μητσοτακη που παρουσιάστηκε σε πανηγυρικό κλιμα σε αντικατάσταση της "ρήτρας αναπροσαρμογης" αντί να πετύχει μείωση τιμών ενεργειας όπως ισχυριζόταν η κυβέρνηση, τις εκτόξευσε σε δυσθεώρητα ύψη σύμφωνα με τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας.

 

•Με 57% ακριβότερο ρεύμα και με τις ακραιες ανατιμήσεις στο καλάθι του καταναλωτή για τις οποίες οι κινήσεις τις κυβέρνησης δεν έχουν καμία επαφή με την πραγματικότητα του ελληνικού νοικοκυριού

 

•Το 71% των εργαζομένων έχει μειώσει την κατανάλωση βασικών ειδών διατροφής συμφωνα με την ΙΝΕ – ΓΣΕΕ.

 

•Η Ελλάδα είναι η μία από τις 4 χώρες στην Ευρώπη όπου το ποσοστό του πληθυσμού σε κίνδυνο φτώχειας αυξάνεται από το 2019 έως και το 2021 και ταυτόχρονα οι ανισότητες διευρύνονται (Eurostat).

 

Θα συστήσω στον κ.Δρακο να μην ανησυχεί για τις δήθεν "πιέσεις που δέχεται ο ΣΥΡΙΖΑ".

 

Ας ανησυχήσει για τη κατρακύλα που θα δει στις επόμενες κάλπες το κόμμα του που ακομη χρωστάει εκατοντάδες εκατομμύρια στις τράπεζες και για την καταστροφή της κοινωνικής συνοχής και τη φτωχοποιηση της ελληνικής κοινωνιας που έφερε η κυβέρνηση Μητσοτάκη."

 

(δελτίο Τύπου)