γράφει ο

Δημήτρης Καραφέρης

ρεπόρτερ-αρθρογράφος

 

Από το δημοψήφισμα-παρωδία του ΣΥΡΙΖΑ "για το Μνημόνιο" και μετά βλέπουμε να αναπτύσσεται από την πλευρά του και από αυτή των συνεργαζόμενων οργανώσεων μια συνεχής και αχαλίνωτη προσπάθεια φίμωσης κάθε αντίθετης πολιτικής φωνής, ακόμα και αστικής, με σκοπό τη μονοπώληση του χώρου της εξουσίας στην Ελλάδα.

 

Βλέπουμε στελέχη του (όχι απαραίτητα κυβερνητικά ή βουλευτές του) να κυκλοφορούν στις εκδηλώσεις του, κυριολεκτικά, λυσσασμένα και να προσπαθούν να φιμώσουν κάθε αντίθετη φωνή που ακούγεται εκεί, όχι μόνο με κακεντρέχεια αλλά και με την απειλή της ωμής βίας.

 

Κατά τα άλλα αυτοί οι κύριοι φαίνεται να οικτίρουν τη φασιστική συμπεριφορά της Χρυσής Αυγής.

 

     Πρόσφατο είναι το παράδειγμα, όπου βρέθηκα σε μία έκθεση οικολογικών προϊόντων στα Τρίκαλα, με πολιτικό περιεχόμενο, που εξέφραζε, καθαρά, την πολιτική ΣΥΡΙΖΑ. Εκεί λοιπόν, μόλις ανέφερα σε πωλήτρια αυτής της αγοράς, κάτι για το θέμα των Σκουριών, άρχισε να αφηνιάζει και μάλιστα όταν ανέφερα ότι τάσσομαι με το πλευρό των 2.000 απολυμένων εργαζομένων, από αυτό το ορυχείο, που απολύθηκαν με ευθύνη του υπουργού κ. Σκουρλέτη και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, πριν τις εκλογές, τότε αυτή αφηνίασε ακόμα περισσότερο, άρχισε να με εξυβρίζει με το χειρότερο τρόπο και φτάνοντας σε σημείο προπηλακισμού (δια λόγων), με εκδίωξε από τον δικό της πάγκο πώλησης.

 

     Κάτι παρόμοιο και μεγαλύτερων διαστάσεων, έγινε αμέσως μετά το δημοψήφισμα-παρωδία "για το Μνημόνιο", όταν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ή συνδικαλιστικά στελέχη που επρόσκειντο σ'αυτόν, εφέροντο να διώκουν δικαστικά ή συνδικαλιστικά - μέσω των οργανώσεων στις οποίες στις οποίες συμμετείχαν - δημοσιογράφους που προπαγάνδιζαν το ΝΑΙ.

 

Αυτή είναι η δημοκρατία του ΣΥΡΙΖΑ!!!