Με αφορμή την υπόθεση της παρακολούθησης του κινητού του τηλεφώνου, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης επιτίθεται στην κυβέρνηση για όσα έχουν γίνει μέχρι σήμερα και ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να δεχθεί ενημέρωση «στο αυτί».

 

 Ο κ. Ανδρουλάκης τονίζει πως δεν έχει καμία εμπιστοσύνη στους υπουργούς της κυβέρνησης. «Είναι οι ίδιοι που δεν σεβάστηκαν το ελληνικό κοινοβούλιο και παραπλάνησαν τον ελληνικό λαό κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας», λέει χαρακτηριστικά και σημειώνει ότι συνηθίζεται να εμφανίζεται το θύμα ως θύτης.

 

«Βάσει της εμπειρίας μου από τις αποστολές του Ευρωκοινοβουλίου σε χώρες, που οι κυβερνήσεις τους χρησιμοποιούν τέτοιες πρακτικές, συνηθίζεται να εμφανίζεται το θύμα ως θύτης, μη συνεννοήσιμος, μη συνεργάσιμος και εχθρός εν τέλει της ασφάλειας του κράτους. Ο στόχος προφανής: να γίνουν ανεκτές από την κοινή γνώμη τέτοιες σκοτεινές μεθοδεύσεις», αναφέρει.

 

Μιλάει επίσης για σχέδιο πολιτικής του εξόντωσης και ζητεί να διαβιβαστεί αμέσως το σύνολο του φακέλου στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας και «να ενημερωθούν με τον πιο επίσημο τρόπο η Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών και η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα για τους λόγους της παράνομης και αντισυνταγματικής παρακολούθησής του από την ΕΥΠ».

 

Σύμφωνα με τον κ. Ανδρουλάκη, η ΕΥΠ παγίδευσε ένα ολόκληρο δημοκρατικό κόμμα και κάνει λόγο για «διαβολική σύμπτωση» καθώς ελάχιστες ημέρες αφού ξεκίνησε η παρακολούθηση της ΕΥΠ, έγινε και η επίθεση με το Predator.