Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η ανταπόκριση του κόσμου στη "Γιορτή του σαρμά", στη Νικήσιανη του Δήμου Παγγαίου στην Καβάλα που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή (19/6). 

 

Η δημοσιογράφος Βάσω Μώραλη περιγράφει με ανάρτηση της την μεγάλη αυτή γιορτή που στήθηκε στον προαύλιο χώρο του Αγίου Γεωργίου:

 

«Ύστερα από δύο χρόνια αναγκαστικού "αποκλεισμού", λόγω πανδημίας, η απόφαση του δ.σ. του Πολιτιστικού μας Συλλόγου "Ο Αράπης" να επαναφέρει την εκδήλωση, προσφέροντας το φημισμένο παραδοσιακό φαγητό της Νικήσιανης στις χιλιάδες των συγχωριανών και των επισκεπτών μας στο πλαίσιο ενός "κλασικού"  νικησιανιώτικου γλεντιού, στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία!

 

Με ωραίο καλοκαιρινό καιρό, μέσα στον πευκώνα του γραφικού εξωκκλησιού Αγίου Γεωργίου Νικήσιανης, στήθηκε ένα παραδοσιακό γλέντι που διέλυσε τη βαριά σκιά του κορονοϊού και έδωσε την ευκαιρία σε μεγάλους και μικρούς να διασκεδάσουν και να χορτάσουν με τα ασυναγώνιστα σαρμαδάκια Νικήσιανης και ψητά της ώρας.

 

Το παραδοσιακό μουσικό συγκρότημα "Εμπειροτέχνες" και τα χορευτικά τμήματα των πολιτιστικών συλλόγων Νικήσιανης, Παλαιοχωρίου και Ελευθερούπολης έδωσαν τον τόνο και ξεσήκωσαν τον κόσμο σε μαζική συμμετοχή στο γλέντι.

 

Θερμά συγχαρητήρια κι ευχαριστίες στο συμβούλιο και στα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου "Ο Αράπης" για την άψογη διοργάνωση, στις δεκάδες των εθελοντών που στήριξαν όλη την προσπάθεια, στις φιλότιμες Νικησιανιώτισσες που μαγείρεψαν τα σαρμαδάκια (τα οποία προσφέρονταν δωρεάν σε όλους τους παρευρισκόμενους), καθώς και σε όλους όσοι συνέβαλαν με οποιονδήποτε τρόπο  στην επιτυχία της Γιορτής! Όπως, ευχαριστούμε πολύ και τις χιλιάδες των επισκεπτών μας που τίμησαν την εκδήλωσή μας, ερχόμενοι από μακριά!

 

Το χωριό μας ξαναζωντάνεψε ύστερα από δύο χρόνια "νάρκης" -το χρειαζόμασταν όλοι αυτό!

 

Και του χρόνου να ξανανταμώσουμε στη Νικήσιανη όλοι γεροί!"

 

(Φωτογραφίες Βάσω Μώραλη)