Σχέδιο για εξοικονόμησης ενέργειας με  μείωση της κατανάλωσης ρεύματος ενόψει του θερμού ελληνικού καλοκαιριού ετοιμάζει η κυβέρνηση.

 

Το σχέδιο «θερμοστάτης», θα περιλαμβάνει μπόνους σε ιδιώτες και δίνει κίνητρα στο Δημόσιο για μείωση της χρήσης των κλιματιστικών, αναμένεται να ανακοινωθεί άμεσα, από το οικονομικό επιτελείο.

 

Το σχέδιο που θα περιλαμβάνει ρύθμιση της θερμοκρασίας των κλιματιστικών, θα αναλύσουν ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θόδωρος Σκυλακάκης.

 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, αυτό θα προβλέπει κίνητρα για μείωση της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας και συστάσεις για να λειτουργούν τα κλιματιστικά στους 26 με 27 βαθμούς.

 

Η επιχείρηση «θερμοστάτης» περιλαμβάνει επίσης και περιορισμό στις καταναλώσεις του οδικού φωτισμού και παρεμβάσεις για την αντικατάσταση λαμπτήρων με σύγχρονους ενεργειακά αποδοτικούς, ενώ θα είναι υποχρεωτικό και το σβήσιμο των φώτων μετά το τέλος κάθε εργασίας, όπου αυτά δεν είναι απαραίτητα..

 

Η επιχείρηση «θερμοστάτης» περιλαμβάνει επίσης και περιορισμό στις καταναλώσεις του οδικού φωτισμού και παρεμβάσεις για την αντικατάσταση λαμπτήρων με σύγχρονους ενεργειακά αποδοτικούς, ενώ θα είναι υποχρεωτικό και το σβήσιμο των φώτων μετά το τέλος κάθε εργασίας, όπου αυτά δεν είναι απαραίτητα.. Εκτιμάται μάλιστα πως με το μέτρο αυτό θα εξοικονομηθεί ένα ποσό μεταξύ 18 με 20 εκατομμυρίων ευρώ.

 

Πηγή Έθνος