Η δήμαρχος Δήμητρα Τσανάκα με αφορμή τις ζημιές που σημειώθηκαν στα παιχνίδια του πάρκου ΑμΕΑ, στον περιβάλλοντα χώρο του Κλειστού της Καλαμίτσας «Αλεξάνδρα Δήμογλου», έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 

«Με μεγάλη λύπη διαπιστώσαμε ότι άγνωστος ή άγνωστοι κατά τη διάρκεια της νύχτας προκάλεσαν ζημιές στα παιχνίδια που τοποθετήθηκαν στον περιβάλλοντα χώρο του Κλειστού της Καλαμίτσας, στο πλαίσιο των βελτιωτικών παρεμβάσεων για την μετατροπή του χώρου σε πάρκο ψυχαγωγίας ΑμΕΑ.

Θλίβομαι ειλικρινά που ορισμένοι συνδημότες μας συμπεριφέρονται κατά τρόπο απαράδεκτο και μέσα από τις ενέργειες τους φανερώνουν ότι δεν διαθέτουν ίχνος παιδείας και πολιτισμού. Ένα έργο που υλοποίησε ο Δήμος Καβάλας μέσω του ΕΣΠΑ και το οποίο παρελήφθη από τον εργολάβο μόλις την προηγούμενη Παρασκευή δυστυχώς αμαυρώθηκε από τις ζημιές που σκοπίμως ορισμένοι έκαναν στα παιχνίδια πριν καλά, καλά δώσουμε τη χαρά στα παιδιά να παίξουν.

Η διαμόρφωση του πάρκου και η τοποθέτηση των παιχνιδιών στοίχισαν 900.000 € αλλάζοντας κυριολεκτικά την εικόνα της περιοχής και προσφέροντας σε γονείς και παιδιά ένα χώρο, αναψυχής, ξεκούρασης, άθλησης και ψυχαγωγίας. Είναι θλιβερό που αυτό δεν γίνεται αντιληπτό από όλους.

Ο σεβασμός στη δημόσια περιουσία, υποδηλώνει σεβασμό σε μας τους ίδιους. Επιπλέον, και όσοι βιοπορίζονται κάνοντας χρήση των δημόσιων –δημοτικών εγκαταστάσεων οφείλουν να τις σέβονται και να τις φροντίζουν.

Ντρέπομαι ειλικρινά για τη συμπεριφορά ορισμένων συμπολιτών μας. Ο Δήμος Καβάλας κατέθεσε μήνυση κατ’ αγνώστων, θέτει σε λειτουργία το σύγχρονο σύστημα συναγερμού που έχει εγκατασταθεί στο πάρκο και τοποθετεί φύλακες που θα επιφορτιστούν με τη φύλαξη του χώρου».

 

Δείτε εδώ