Το ζήτημα της απόφασης να εξαιρεθούν για φέτος πρώτη φορά, οι κάτοικοι στο Δήμο Παρανεστίου και συγκεκριμένα της Τοπικής Κοινότητας Βώλακα, θέτει με ερώτησή του ο Βουλευτής Δράμας Κυριάκος Χαρακίδης

Ειδικότερα, όλα τα προηγούμενα χρόνια, μέσω του αρμοδίου Υπουργείου, διατίθενται καυσόξυλα ατομικών αναγκών στους κατοίκους των προαναφερόμενων περιοχών με μειωμένη τιμή κατά 50%. Η ενέργεια αυτή αποτελούσε σοβαρή οικονομική ελάφρυνση για τους κατοίκους των περιοχών αυτών, αφού η διάρκεια της χειμερινής περιόδου αρχίζει ήδη τον μήνα Σεπτέμβριο και ολοκληρώνεται στις αρχές Μαΐου, ενώ οι θερμοκρασίες υποχωρούν μέχρι και τους -25 βαθμούς Κελσίου.

Για το τρέχον έτος, από τον προτεινόμενο πίνακα διάθεσης καυσόξυλων, εξαιρέθηκαν οι κάτοικοι της Τοπικής Κοινότητας Βώλακα, λόγω μειωμένων πιστώσεων στον ΚΑΕ 0878 του Τακτικού Προϋπολογισμού, όπως βεβαιώνεται και από τα έγγραφα που έχουν εκδοθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Γενικής Διεύθυνσης Δασών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης.

Με βάση τα παραπάνω, ο βουλευτής ρωτά το αρμόδιο Υπουργείο εάν θα υπάρξει πρόβλεψη ώστε να μην εξαιρεθούν τελικά οι κάτοικοι της Τοπικής Κοινότητας Βώλακα του Δήμου Παρανεστίου και κατά δεύτερο εάν γενικότερα οι κάτοικοι των Δήμων Κ. Νευροκοπίου και Παρανεστίου θα ενταχθούν και για την φετινή χειμερινή περίοδο στο ίδιο καθεστώς της μειωμένης τιμής για την προμήθεια καυσόξυλων ατομικών αναγκών.