Πρόταση-βόμβα βρίσκεται στο τραπέζι της κυβέρνησης, η οποία σκέφτεται ένα νέο μέτρο για τους εμβολιασμένους που θέλουν να γιορτάσουν την παραμονή Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς σε κάποιο εστιατόριο ή κέντρο διασκέδασης.

 

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του MEGA το μέτρο που βρίσκεται στο τραπέζι είναι η είσοδος στην εστίαση για τους εμβολιασμένους μόνο με αρνητικό rapid test.

 

Το συγκεκριμένο μέτρο φαίνεται πως έπεσε στο τραπέζι της κυβέρνησης στη σύσκεψη  που είχε την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου ο Πρωθυπουργός στο Μαξίμου με τον καθηγητή, Σωτήρη Τσιόδρα, αλλά και τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη.

 

Δεν ελήφθησαν κάποια μέτρα ή αποφάσεις, ωστόσο εκτιμήθηκε η επιδημιολογική κατάσταση την ώρα που η παραλλαγή Όμικρον κάνει αισθητή την παρουσία της Ελλάδα και συζητήθηκε το σχέδιο προκειμένου εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι να κάνουν γιορτές με ασφάλεια.

 

Στο επίκεντρο της σύσκεψης ήταν επίσης η πορεία των εμβολιασμών στη χώρα, αλλά και τα νέα μέτρα που εφαρμόζονται από σήμερα στους ταξιδιώτες που επισκέπτονται τη χώρα μας.

 

Υπενθυμίζεται πως ήδη από την Κυριακή εφαρμόζονται νέα μέτρα για τους ταξιδιώτες που έρχονται στη χώρα.

 

Ειδικότερα, όλοι οι ταξιδιώτες προς Ελλάδα, ανεξαρτήτως υπηκοότητας και της εμβολιαστικής τους κατάστασης, οφείλουν να έχουν διαγνωσθεί αρνητικοί σε τεστ με τη μέθοδο PCR εντός των τελευταίων εβδομήντα δύο (72) ωρών ή εναλλακτικά να έχουν διαγνωσθεί αρνητικοί σε rapid test εντός είκοσι τεσσάρων (24) ωρών πριν από την άφιξή τους στην Ελλάδα.

 

Τα νέα μέτρα θα ισχύουν και για παιδιά από πέντε (5) ετών και άνω.