ΔΕΥΤΕΡΑ 29 ΙΟΥΝΙΟΥ 2015
Πραγματοποιήθηκε ενημέρωση από την ΕΕΑΑ ( Εταιρία ανακύκλωσης)  για τη χρήση των μπλε κάδων. Από το πρωί ομάδες από νέους και νέες ενημέρωναν όλη την Χρυσούπολη για το πρόγραμμα ανακύκλωσης που ξεκινά την υλοποίησή του , διανέμοντας ενημερωτικά φυλλάδια , τσάντες ανακύκλωσης καθώς και επιστολή του Δημάρχου Νέστου κ. Τσομπανόπουλου. Ο Δήμαρχος απέστειλε επιστολή προς τους συνδημότες μας και μέσω του λογαριασμού της ΔΕΥΑΝ προκειμένου να δοθούν οδηγίες  για τη σωστή χρήση των μπλε κάδων της ανακύκλωσης.
Περιστολή δαπανών και  περιορισμό μετακινήσεων των οχημάτων - πλην αναγκαίων περιστάσεων όπως των απορριμματοφόρων- για την εξοικονόμηση καυσίμων , ζήτησε ο Δήμαρχος Νέστου από τους αντιδημάρχους σε σύσκεψη που είχε μαζί τους στο γραφείο του λόγω των τελευταίων δραματικών εξελίξεων στη χώρα.
ΤΡΙΤΗ 30 ΙΟΥΝΙΟΥ 2015
Την επίτροπο Καβάλας επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Νέστου συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΝ κ. Γαβριηλίδη Νίκο  προκειμένου να συζητήσουν θέματα που προέκυψαν στη συνεργασία τους. (  Δεν εγκρίθηκε   το ένταλμα πληρωμής προς το ΣΔΑΝΞ  το οποίο αφορούσε  την εναπόθεση των απορριμμάτων στο Δήμο).
ΠΕΜΠΤΗ 2 ΙΟΥΛΙΟΥ 2015
Στην αίθουσα δημοτικού συμβουλίου Καβάλας έδωσαν κοινή συνέντευξη  τύπου για τις τελευταίες εξελίξεις στη χώρα  όλοι οι Δήμαρχοι του Ν. Καβάλας. Στη συνάντηση  παρέστησαν ακόμη όλοι οι  φορείς του νομού. Ο Δήμαρχος Νέστου  εξέφρασε τη θέση  του για παραμονή της χώρας στην  Ευρώπη  προκειμένου να μη χαθούν έργα του ΕΣΠΑ και κοινωνικά προγράμματα που εκτελεί  ο Δήμος τονίζοντας ακόμη πως πρέπει να διασφαλιστεί η ενότητα των πολιτών και η αποφυγή διχασμού.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3 ΙΟΥΛΙΟΥ 2015
Με το διευθυντή του Δήμου κ. Κοντοστόλη Ν. είχε στο γραφείο του συνάντηση ο Δήμαρχος ώστε να εξεταστούν οι τελευταίες λεπτομέρειες του ελέγχου  ετοιμότητας  των εκλογικών τμημάτων του Δήμου Νέστου εν όψη του δημοψηφίσματος της Κυριακής 5 Ιουλίου. 
Αργότερα συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο έργων κ. Παπαθεοδώρου Κώστα  βρέθηκαν  στην πλατεία  ''Παπανδρέου'' ώστε  να ελέγξουν  τις εργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη  ( συντριβάνι). Στη συνέχεια μετέβησαν στην παραλία του Τιμαρίου προκειμένου να ελεγχθούν οι παρεμβάσεις που έγιναν από το Δήμο για καλύτερες και περισσότερες παροχές προς τους παραθεριστές της περιοχής. Επιστάτησαν λίγο μετά, των εργασιών στον παιδικό σταθμό Ν. Καρυάς καταλήγοντας  τέλος στο camping Κεραμωτής όπου ύστερα από πολύμηνες εργασίες  και παρεμβάσεις του Δήμου οι αλλαγές του είναι ορατές δείχνοντας με τον τρόπο αυτό σεβασμό στους συνδημότες μας αλλά και στους τουρίστες που μας επισκέπτονται.
ΔΕΥΤΕΡΑ 6 ΙΟΥΛΙΟΥ 2015
Το προσωπικό του Δήμου  και τον Διευθυντή του συνεχάρη ο Δήμαρχος Νέστου για την άψογη , και χωρίς κανένα πρόβλημα, λειτουργία των εκλογικών τμημάτων και της όλης διαδικασίας  καθώς και  την ετοιμότητα που επέδειξαν σε σύντομο χρονικό διάστημα κατά την ημέρα του δημοψηφίσματος.
Το βράδυ παρέστη στον εσπερινό της Αγίας Κυριακής στην Κεραμωτή συνοδευόμενος από δημοτικούς συμβούλους και  παρουσία πλήθους κόσμου. Η φιλαρμονική του Δήμου έδωσε το δικό της χρώμα στην αγιότητα της μέρας. Ο Δήμος τις προηγούμενες μέρες φρόντισε για την καλαισθησία και την καθαριότητα της περιοχής κάνοντας εργασίες στο αλσύλλιο που περιβάλλει  το ναό της Αγ. Κυριακής.
ΤΡΙΤΗ 7 ΙΟΥΛΙΟΥ 2015
Ο Δήμαρχος Νέστου συνάντησε στο γραφείο του τους εκπροσώπους των πολιτιστικών συλλόγων που θα πλαισίωναν όπως κάθε χρόνο τις εκδηλώσεις των ''ελευθερίων''. Ομόφωνα αποφασίστηκε η ακύρωση των εκδηλώσεών τους λόγω της κρίσιμης κατάστασης που περνά η χώρα.
Αργότερα συναντήθηκε με τη διοίκηση του ΤΟΕΒ Χρυσούπολης , τη διοίκηση της ΔΕΥΑΝ και τον εργολάβο  του έργου της Γεωθερμίας όπου συζητήθηκαν τεχνικές λεπτομέρειες του έργου.
ΠΕΜΠΤΗ 9 ΙΟΥΛΙΟΥ 2015
Στην Αθήνα μετέβη ο Δήμαρχος Νέστου  κ. Τσομπανόπουλος Βαγγέλης όπου συμμετείχε στην έκτακτη γενική συνέλευση των Δημάρχων που οργάνωσε η ΚΕΔΕ. Συζητήθηκαν τα προβλήματα που προκάλεσε η αναστολή λειτουργίας του τραπεζικού συστήματος , τα προβλήματα χρηματοδότησης ευρωπαϊκών προγραμμάτων των Δήμων , η βιωσιμότητα της λειτουργίας των κοινωνικών δομών  των Δήμων που χρηματοδοτούνται από προγράμματα ΕΣΠΑ.
ΣΑΒΒΑΤΟ 11 ΙΟΥΛΙΟΥ 2015
Το μουσείο Ιστορίας και Τέχνης επισκέφθηκε ο Δήμαρχος προκειμένου να δει τις εκθέσεις ζωγραφικής συμπολιτών μας από τους συλλόγους θρακιωτών και Ποντίων. Οι εκθέσεις θα λειτουργούν για μια εβδομάδα ,  πλαισιώνοντας τη γιορτή των  ''Ελευθερίων''.
Η επίσημη έναρξη των ''Ελευθερίων'' έγινε το βράδυ στις 7.30 στην πλατεία ηρώων στη Χρυσούπολη με τη δοξολογία προς τιμήν των πεσόντων, την κατάθεση στεφάνων από το Δήμαρχο Νέστου , εκπροσώπων στρατού, αεροπορίας, λιμενικού, αστυνομίας, πυροσβεστικής, αντιπεριφέρειας, πολιτιστικών συλλόγων κ.α. Παρέστησαν σύσσωμοι οι Δημοτικοί σύμβουλοι και πλήθος συμπολιτών μας. Ο Δήμος φέτος καινοτόμησε αφού λίγο μετά την κατάθεση στεφάνων μετέφερε τη συνέχεια της εκδήλωσης στον προαύλιο χώρο του Δημαρχείου.Έτσι από την πλατεία ηρώων ξεκίνησε παρέλαση πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων υπό τους ήχους της φιλαρμονικής καταλήγοντας στο Δημαρχείο. Ο Δήμος είχε φροντίσει να δημιουργήσει ένα αυτοσχέδιο''χώρο θεάτρου'' με καρέκλες που'' αγκάλιαζαν ''τις σκάλες του Δημαρχείου. Η εκδήλωση ξεκίνησε από συναυλία που έδωσε η φιλαρμονική  με νέα μουσικά κομμάτια , ακολούθησε χαιρετισμός του Δημάρχου, αναφορά στο χρονικό  των ''Ελευθερίων'' από τον ιστορικό κ. Μαρμαλίδη ,καταλήγοντας μουσικά με τη σύμπραξη των χορωδιών Θρακιωτών Νέστου- Αγιάσματος  υπό τους ήχους παραδοσιακής ζωντανής μουσικής αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις στους παρευρισκόμενους. Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Νέστου δεξιώθηκε στην αίθουσα δημοτικού συμβουλίου τους επισήμους. Μέσα κι έξω από το Δημαρχείο υπήρχε μπουφές με λιχουδιές και αναψυκτικά. Στον αίθριο χώρο του Δημαρχείου λειτουργούσε έκθεση φωτογραφίας από επαγγελματίες φωτογράφους της πόλης μας με θέμα την περιοχή Νέστου. Επίσης οι προσκεκλημένοι είχαν την ευκαιρία να δουν την ανανεωμένη αίθουσα δημ. συμβουλίου όπου μεταξύ άλλων παρεμβάσεων τοποθετήθηκαν  σε περίοπτη θέση της αίθουσας οι φωτογραφίες όλων των Δημάρχων της πόλης δίνοντας έτσι τη δυνατότητα να ανατρέξουν στην ιστορία της τοπικής αυτοδιοίκησης. 
ΚΥΡΙΑΚΗ 12 ΙΟΥΛΙΟΥ 2015
Το δήμο μας επισκέφθηκε ο Δήμαρχος του αδελφοποιημένου μας δήμου Ζλάντογκραντ  Βουλγαρίας συνοδευόμενος από δημοτικούς συμβούλους . Ο Δήμαρχος Νέστου είχε αποστείλει προ ημερών επίσημες προσκλήσεις στους δημάρχους των αδελφοποιημένων δήμων Ζλάντογκραντ και Μαντάν. Ο Δήμαρχος του Μαντάν δεν κατάφερε να έρθει λόγω υποχρεώσεών του. Ο Δήμαρχος παρέθεσε γεύμα στην αντιπροσωπεία του Ζλάντογκραντ ενώ το απόγευμα περιηγήθηκαν την Κεραμωτή. Η παραμονή τους ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα όπου συνάντησαν τον Δήμαρχο στο γραφείο του συζητώντας θέματα που αφορούν τη συνεργασία των δυο δήμων ενώ  αποχαιρετώντας τους , τους χάρισε δώρα με προϊόντα του τόπου μας.